Φώτο Αρχείου

Το δυναμικό παρών έδωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου στο Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στην Πάτρα μαζι με τον Αγροτικό Σύλλογο Ωλενίας και τους παραγωγούς της Λαϊκής Αγοράς Πάτρας.

[the_ad id=”46371″]

Αναλυτικά οι ανακοίνωση
Με μαζική παρέμβαση στο Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Πάτρα την Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2018 κλιμακώσαμε σε συνεργασία με τους συνάδελφους αγρότες από τον Αγροτικό Σύλλογο Ωλενίας και τους παραγωγούς της Λαϊκής Αγοράς Πάτρας τις κινητοποιήσεις μας απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που μας ξεκληρίζει με αιχμή τα αιτήματα μας για τον ΕΛΓΑ και τις αποζημιώσεις που περιμένουμε.

Ο Διευθυντής του ΕΛΓΑ στην Πάτρα -απαντώντας στο σχετικό κοινό υπόμνημα που υποβάλαμε- απέδωσε τις καθυστερήσεις στην έλλειψη προσωπικού και στις κακές καιρικές συνθήκες που δημιούργησαν το 2017 εκτεταμένες ζημιές, ενώ το πετσόκομμα των οφειλόμενων αποζημιώσεων στο 70% απέδωσε στον ίδιο τον κανονισμό του Οργανισμού ενημερώνοντας παράλληλα ότι 2 μέρες πριν την κινητοποίηση καταβλήθηκαν οι αποζημιώσεις για τις ζημιές από την χιονόπτωση του Γενάρη του 2017.

Υποσχέθηκε ακόμη ότι οι υπόλοιπες αποζημιώσεις θα καταβληθούν μέσα στο Μάρτη 2018 εκτός από τις ζημιές από την ανεμοθύελλα του Δεκέμβρη του 2017 που προκάλεσε εκτεταμένη πτώση καρπού που θα καθυστερήσουν. Συνάντηση πραγματοποιήσαμε και με τους εργαζόμενους στον Οργανισμό που εκφράσανε την αλληλεγγύη τους στον αγώνα μας και επέδωσαν σχετική ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΑ.

Η εκτίμηση ότι η πολιτική των Κυβερνήσεων στα πλαίσια της ΚΑΠ και της ΕΕ δημιουργεί και οξύνει τα προβλήματα των αγροτών, στερεί από τον ΕΛΓΑ πόρους και την εύρυθμη λειτουργία του αποτελούν τη βάση για τον κοινό μας αγώνα τόνισαν προς τους εργαζόμενους οι Πρόεδροι των ΔΣ Γιάννης Μποδιώτης και Αλέκος Θανόπουλος ευχαριστώντας τους για την συμπαράσταση τους.

[the_ad id=”46274″]

Οι παραβρισκόμενοι συνάδελφοι αγρότες μοιράσαμε ενημερωτικό υλικό και καλέσαμε κάθε μικρομεσαίο αγρότη να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις, γιατί η πείρα δείχνει ότι μόνο με τον αγώνα υπήρξαν κατακτήσεις. Με τα μπλόκα κερδίσαμε το αφορολόγητο, αποφύγαμε την μονομιάς επιβολή των αυξήσεων στις εισφορές για τον ΕΦΚΑ, την αναβολή για μια 5ετία του φόρου επιτηδεύματος, την νομοθετική παρέμβαση για τα αγροτοδικεία κ.α, καταφέραμε να καθυστερήσουμε μέτρα εναντίον μας που θα μας οδηγούσαν γρηγορότερα στο ξεκλήρισμα. Ο αγώνας είναι που φέρνει αποτελέσματα και δίνει προοπτική.

Το ραντεβού μας ανανεώθηκε για την Τρίτη 6 Φλεβάρη στις 5:30 μμ στην πλατεία του Αγ. Ανδρέα στη Πάτρα με την συμμετοχή μας στα συλλαλητήριο ενάντια στην αντιλαϊκή ανάπτυξη που σχεδιάζει η Κυβέρνηση για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Οι αγρότες έχουμε κάθε λόγο να μπλοκάρουμε αυτήν την ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση γιατί μας φτωχοποιεί, μας εξαθλιώνει και μας ξεκληρίζει την ίδια στιγμή που φροντίζει για τις φοροαπαλλαγές και την στήριξη των τραπεζιτών και των εμποροβιομήχανων. Ο Γιάννης Μποδιώτης ενημέρωσε για την ώρα αναχώρησης από το Αίγιο που έχει αναγγείλει το ΔΣ του Συλλόγου, στις 4 το απόγευμα μπροστά από την Δ.Ο.Υ Αιγίου.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ «ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΝΤΡΙΝΙΑΣ»

 

[the_ad id=”48922″]

 

[the_ad id=”46704″]