Αν υπάρχει κάτι που ξεχώρισε από τη σύσκεψη της Δευτέρας ήταν η ομοφωνία και η απόλυτη ταύτιση απόψεων ως προς την αναγκαιότητα η πόλη να στείλει για μία ακόμα φορά το μήνυμα πως δεν θα δεχθεί την αδικία που επιχειρείται σε βάρος του Αιγίου με την αναιτιολόγητη προσπάθεια μεταφοράς της έδρας της Φυσικοθεραπείας.
Στην σύσκεψη που συγκλήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου το παρόν έδωσαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία επιστημονικοί και παραγωγικοί φορείς της πόλης και μέσω του διαλόγου που αναπτύχθηκε ομόφωνα εγκρίθηκε η εισήγηση του αντιδημάρχου Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου για τη διενέργεια μιας δυναμικής κινητοποίησης ώστε να σταλεί εκ νέου το «μήνυμα» πως το προεδρικό διάταγμα που προωθείται δεν θα πρέπει να υπογραφεί διότι αν γίνει κάτι τέτοιο το Αίγιο θα ξεσηκωθεί με πολύ πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.
Ο Γρ. Τριανταφυλλόπουλος ανέλυσε στους εκπροσώπους των φορέων της πόλης το πώς έχει σήμερα η κατάσταση και τις ενέργειες που έχουν γίνει κι αυτό που αποφασίστηκε ήταν να προχωρήσει άμεσα η πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης διαμαρτυρίας που αυτή τη φορά δε θα είναι υπό μορφή συλλαλητηρίου, αλλά πιθανότατα η διενέργεια μιας μηχανοκίνητης πορείας μέχρι τα διόδια του Ελαιώνα όπου θα διανεμηθούν φυλλάδια με τις θέσεις της πόλης και εν συνεχεία συγκέντρωση είτε στο χώρο του ΤΕΙ είτε στα Ψηλαλώνια με τη συμμετοχή όλης της πόλης. Ο χρόνος που θα γίνει η κινητοποίηση θα αποφασιστεί σε σύσκεψη της Τριμελούς Επιτροπής (που αποτελείται από τον αντιδήμαρχο Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο και τους προέδρους Εμπορικού Συλλόγου και Εργατικού Κέντρου Χ.Παπαδόπουλο και Π.Γεωργόπουλο αντίστοιχα) το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης. Πιθανότερη ημερομηνία είναι η Παρασκευή 10 Ιουνίου όπου ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος θα υπάρχει και περισσότερη κίνηση.
foreis-2Για τις νομικές ενέργειες που ταυτόχρονα έχουν προχωρήσει μίλησε ο πρόεδρος τους Δικηγορικού συλλόγου και νομικός σύμβουλος του δήμου Γ.Μπέσκος, ενώ συμμετείχαν στη σύσκεψη και τοποθετήθηκαν οι κάτωθι εκπρόσωποι φορέων:
Σ.Κοίλιας (Ιατρικός Σύλλογος)
Π.Γεωργόπουλος (Εργατικό Κέντρο)
Γ.Σπηλιόπουλος (Φαρμακευτικός Σύλλογος)
Μ.Κουτρόπουλος (Ένωση Συλλόγων Γονέων)
Χ. Παπαδόπουλος (Εμπορικός Σύλλογος)
Γ.Μπίρη και Γ.Παπαδημητράτος (Σύλλογος Μηχανικών)
Χρ.Κοσσαράς (Αστικό ΚΤΕΛ)
Αθ.Σκανδάμη και Κ.Μεσάζος
Ι.Σταθακόπουλος (Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης)
Π.Αγγελόπουλος (ΤΑΧΙ)
Θ.Κακός (Σύλλογος Πολυτέκνων)
Δ.Ντερντές (Σύλλογος Συνεργείων)
Ι.Μποδιώτης (Αγροτικός Σύλλογος Μπακόπουλος –Ντρίνιας)
Μ.Χριστόπουλος (Σύλλογος Ηλεκτρολόγων)
Δ. Παπαγεωργίου (Περιβαλλοντικός Σύλλογος), ενώ παρόντες στους αγώνες δήλωσαν ο σύλλογος Ψυκτικών και ο σύλλογος Υδραυλικών.
Από πλευράς δημοτικής αρχής παρόντες εκτός του Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου ήταν η αντιδήμαρχος Διαμάντω Βασιλακοπούλου αλλά και ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραϊσκος, ενώ προσήλθε και ο Τάκης Παπακωσταντινόπουλος. Επίσης παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου Γ.Γκιώνης και οι σύμβουλοι Θ.Ραμπαβίλας και Μ.Μπέσκου ενώ προσήλθαν και η Συντονίστρια οργάνωσης μελών ΣΥΡΙΖΑ Αιγίου Τασία Σταυροπούλου και εκπρόσωπος της Σίας Αναγνωστοπούλου.
Ημερήσιος της Αχαΐας