Την Τετάρτη 30 Μαΐου, στο πλαίσιο της τελετής βράβευσης του Διαγωνισμού Παραμυθιού που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας, προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του 9ου Δημοτικού Σχολείου, αποτέλεσμα της αγαστής και δημιουργικής συνεργασίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με τη Διεύθυνση και τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου.

Ευχάριστο γεγονός αποτελεί η αυθόρμητη κίνηση των γονέων να  παραθέτουν τις προτάσεις τους προκειμένου να εμπλουτίσουν με δράσεις την εκπαιδευτική διαδικασία και να προσφέρουν εργαλεία διαφορετικής διδασκαλίας στους εκπαιδευτικούς της σχολικής κοινότητας.

Πρόταση του γονέα και μέλους του Συλλόγου, κ. Ανδρέα Μεσσήνη, γραφίστα και φωτογράφου, ήταν η δημιουργία και παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ, ιδέα που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή ο Διευθυντής του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί της ΣΤ’ τάξης που αποφάσισαν να αναλάβουν το βάρος του εγχειρήματος.

Με έμπνευση το θέμα του φετινού Διαγωνισμού Παραμυθιού, το ντοκιμαντέρ ασχολήθηκε με τη σταφίδα, δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου τους και τη σημασία του συγκεκριμένου προϊόντος, που χαρακτήρισε την πορεία της περιοχής στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και συνεχίζει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας της τοπικής μας οικονομίας.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου ευχαριστεί θερμά τον Διευθυντή του σχολείου κ. Κωνσταντίνο Μπούνια για την άμεση θετική του ανταπόκριση και τους εκπαιδευτικούς της ΣΤ’ τάξης κ. Νικόλα Κολυπέρα και κ. Μιχάλη Δημητρίου για τη σύνθεση του σεναρίου και την οργάνωση των επισκέψεων.

Επίσης, ευχαριστεί την υπεύθυνη του Τοπικού Ιστορικού Αρχείου κ. Βηθλεέμ Σάπιου, τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κουνινάς κ.Βασίλειο Κόρδα, τον κ. Κωνσταντίνο Κωστόπουλο, τη χημικό της Π.Ε.Σ. κ. Ελευθερία Κατεχάκη, καθώς και τους κ. Ανδρέα Μεσσήνη και κ. Ρούσσο Κτιστάκη για τη σκηνοθετική επιμέλεια και το μοντάζ.

Τέλος, τις ειλικρινείς ευχαριστίες του απευθύνει στον Γενικό Διευθυντή της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών, κ. Μίλτο Σταυρόπουλο, για τη φιλοξενία στους χώρους της Π.Ε.Σ. και τα δώρα στα παιδιά και τον Σύλλογο, καθώς και στην Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για τη δυνατότητα προβολής του ντοκιμαντέρ.

[the_ad id=”46274″]

 

[the_ad id=”46704″]