ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Απλή Αναλογική; Συναίνεση; Πλειοψηφία; ΕΓΩ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ!!

0

Είναι μείζονος σημασίας να αναφερθούμε, δυστυχώς, στον πολιτικό παραλογισμό που έφερε η δημοτική αρχή στη διοίκηση του δήμου μας, με πρωτεργάτη τον δήμαρχο, κ. Καλογερόπουλο.

Ο «κόσμος να χαλάσει» δεν καταλαβαίνει από πλειοψηφίες…

Συγχαρητήρια κ. Δήμαρχε!!

Ούτε αίτημα του 70% των δημοτικών συμβούλων, για συζήτηση θεμάτων μείζονος σημασίας, όπως ο διαγωνισμός της μεταφοράς απορριμμάτων και η άρδευση, αποδέχεστε, ώστε να συζητηθούν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο!!

Αδιέξοδα στη δημοκρατία δεν υπάρχουν κ. Δήμαρχε.

Μετά τις επαναλαμβανόμενες απορρίψεις, εκ μέρους σας ,των αιτημάτων μας για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, προκειμένου να συζητήσουμε πολύ σημαντικά θέματα και να πληροφορηθούν με λεπτομέρεια οι συμπολίτες μας για τις ενέργειές σας, πώς φτάσαμε στο αποτέλεσμα του διαγωνισμού που κάνατε για τα απορρίμματα με την τριετή δέσμευση και το 1% έκπτωση, τις οικονομικές υποχρεώσεις που θα αναλάβουν σύμφωνα με αυτές τις ενέργειές σας και να αποφασίσουμε ανάλογα, με την κοινωνία παρούσα, και με την επιδίωξη της μεγαλύτερης δυνατής συναίνεσης και πλειοψηφίας, θα αναλάβουμε να καλύψουμε εμείς αυτό το έλλειμμα ενημέρωσης.

Οι συμπολίτες μας όμως μας θέτουν ένα πολύ σημαντικό ερώτημα που πρέπει οπωσδήποτε να απαντηθεί υπεύθυνα ΜΟΝΟ από ΕΣΑΣ, για να μην καταλήγουν εύκολα σε υποθέσεις και συμπεράσματα.

Ποιος  σας απαγόρευσε κ. Δήμαρχε να εισάγετε στο Δημοτικό Συμβούλιο ένα τόσο σημαντικό θέμα εκατομμυρίων ευρώ, όπως είναι ο διαγωνισμός της μεταφοράς των απορριμμάτων;

Το οξύμωρο στην τοπική πολιτική σκηνή είναι ότι ένας εκλεγμένος δήμαρχος, ο κ. Καλογερόπουλος, με προοδευτικό πολιτικό πρόσημο, κατά την επικρατούσα άποψη,(ή μήπως κάνουμε λάθος;) έχει γράψει στα «παλαιότερα των υποδημάτων του» κάθε έννοια της απλής αναλογικής, που επιδιώκει την άμεση δημοκρατία, την πλατιά διαβούλευση, τη συναίνεση, τις συνεργασίες και την επίτευξη πλειοψηφικών αποφάσεων και επιδίδεται στον προσφιλή του τρόπο διοίκησης, αυτόν του «ενός ανδρός αρχή»!!

Διοικεί τον δήμο με 5 ανθρώπους της οικονομικής επιτροπής, και αρνείται με σθένος να ακούσει την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, που τον καλεί για δημοκρατικό διάλογο στο συμβούλιο…

Έχει δηλαδή καταφέρει, μόλις σε ένα χρόνο διοίκησης, να μην τον εμπιστεύεται στη διοίκηση του Δήμου η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων.

Πρωτίστως λοιπόν είναι θέμα βαθύτατα πολιτικό, καθώς ένας νέος νόμος, της απλής αναλογικής, καταρρακώνεται από τον, κατ΄ επίφασιν, προοδευτικό δήμαρχο…

Ο καθένας φυσικά έχει δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται πολιτικά αλλά βεβαίως και η κοινωνία δικαιούται να γνωρίζει τι πραγματικά πρεσβεύει αυτός και ιδιαίτερα τώρα που πέτυχε τον σκοπό του, και «πήρε την εξουσία».

Δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία στη συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως έχει καταδειχθεί στις συνεδριάσεις του, και κατ’ επέκταση στην μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών, ότι ο δήμαρχος εισάγει, δυστυχώς, καινοφανείς αναχρονιστικές αρχές διοίκησης στον δήμο μας.

Ο αμετροεπής εγωισμός, η αλαζονική συμπεριφορά του στη διοίκηση αλλά και η εμφανής αδυναμία του στην επαρκή αντιμετώπιση των δημοτικών θεμάτων έχουν φέρει τον κ. Καλογερόπουλο στη δύσκολη θέση που συνειδητά επέλεξε… της πολιτικής απομόνωσης.

Την πλατιά διαβούλευση επιβάλλει στη διοίκηση η απλή αναλογική, και όχι την φοβική στάση στον δημόσιο διάλογο, την οποία επιλέγετε για να διοικείτε κ. Καλογερόπουλε, απομονωμένος  στο Δημαρχείο με 5 ανθρώπους… αντί να έλθετε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το για πόσο χρόνο είστε αποφασισμένος να συνεχίσετε αυτή την παλαιοκομματική πολιτική δεν το γνωρίζουμε, μας προβληματίζει όμως ότι ο τόπος, εξαιτίας αυτής της ξεπερασμένης πολιτικής νοοτροπίας σας και των προσωπικών σας τακτικών, μένει πίσω, και αυτό, δεν θα σας το επιτρέψουμε. Είμαστε υποχρεωμένοι να το αντιπαλέψουμε δημοκρατικά για την προκοπή του τόπου μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Κύριε Καλογερόπουλε,

όπως σας έχουν επισημάνει και άλλες παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού από τις πράξεις σας διαπιστώνουμε ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις ενός μεγάλου δήμου, όπως της Αιγιάλειας, σας επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά να εισάγετε τα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να συμμετέχουν όλοι όσοι μπορούν να προσφέρουν.

ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ Βασιλική Ψυχράμη