Αρχική ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ Αιγιάλεια Διευθυντής Ερευνών ΑΑΔΕ: Μεμονωμένο περιστατικό η επίθεση σε ελεγκτές που συνέβη στο...
AADE

Διευθυντής Ερευνών ΑΑΔΕ: Μεμονωμένο περιστατικό η επίθεση σε ελεγκτές που συνέβη στο Αίγιο

1151
0

“Δεν έχουμε πάρα πολλές περιπτώσεις βιαιοπραγίας και επιθέσεων σε ελεγκτές της ΑΑΔΕ. Το 2018 είχαμε πολύ λιγότερες επιθέσεις από το 2017. Ακόμα και η μία επίθεση είναι ακραία και καταδικαστέα και πρέπει να τιμωρείται”, δήλωσε στον Realfm 97,8 ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Θεσσαλονίκης Γιάννης Μάρκοβιτς για την επίθεση που δέχθηκαν υπάλληλοι της ΑΑΔΕ στο Αίγιο , χαρακτηρίζοντας την υπόθεση αυτή ”μεμονωμένο περιστατικό” .

“Έχει νομοθετηθεί ότι οποιαδήποτε βίαιη ενέργεια σε βάρος υπαλλήλου της ΑΑΔΕ οδηγείται σε αυτόφωρη διαδικασία. Αυτό το οποίο ζητούσαν οι υπάλληλοι και οι συνδικαλιστικά όργανα να ισχύσει, σημαίνει ότι σε ένα βαθμό είναι προστατευμένοι”, πρόσθεσε.

Με αφορμή τους ελέγχους σε επιχειρήσεις εστίασης και καφέ, νυχτερινά κέντρα, κέντρο αισθητικής, πάρκινγκ αυτοκινήτων και γραφείο τελετών που πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ο κ. Μάρκοβιτς τόνισε ότι “όλοι έγιναν μέσα από στοχευμένες δράσεις . Ο έλεγχος που βγάζει περισσότερα αποτελέσματα είναι αυτός που γίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα, με στοχευμένες δράσεις και στοιχεία που έχει επεξεργαστεί η ΑΑΔΕ στο λογισμικό και τα ηλεκτρονικά αρχεία”.

“Ο τρόπος ελέγχου αν θα πρέπει να αλλάξει ή να γίνεται με άλλες μορφές, είναι θέμα που συζητείται εντός ΑΑΔΕ , υπάρχουν σκέψεις και προτάσεις. Ήδη , σε κάποιες περιπτώσεις αυτό το καλοκαίρι, ο τρόπος ελέγχου ήταν διαφορετικός. Δεν πήγε εκεί για να γίνει αναστάτωση στη λειτουργία της επιχείρησης αλλά ο έλεγχος ξεκίνησε από συλλογή στοιχείων και έτσι γίνεται πιο στοχευμένα”, πρόσθεσε.

Ακούστε τον Διευθυντή Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Θεσσαλονίκης Γιάννης Μάρκοβιτς στον Realfm 97,8
real.gr

[the_ad id=”46704″]