«ΔΙΕΞΟΔΟΣ» Αιγίου: Ολοκλήρωσε μία ακόμη δημιουργική και πλούσια χρονιά

0
310

Η Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» Αιγίου του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις», το διήμερο Παρασκευή 31 Μαΐου και το Σάββατο 1 Ιουνίου, είχε τη χαρά να ολοκληρώσει μία ακόμη δημιουργική και πλούσια χρονιά σε δράσεις πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας συντροφιά με μικρούς και μεγάλους φίλους, συνοδοιπόρους της ομάδας.

Την Παρασκευή 31 Μαΐου, το απόγευμα μεγάλος αριθμός γονέων και παιδιών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία εξαιρετική ταινία με πολύ δυνατά μηνύματα που συγκίνησαν και προβλημάτισαν τους συμμετέχοντες. Η σημασία της δεύτερης ευκαιρίας, τα όνειρα και η δύναμη που μπορεί να προσφέρουν, οι κοινοί στόχοι και οι επανορθωτικές εμπειρίες που μπορεί να αποκαταστήσουν πληγές του παρελθόντος και να γεμίζουν με ελπίδα για το μέλλον, ήταν μερικά από τα θέματα που αναδείχθηκαν και έδωσαν αφορμή για συζήτηση και μοίρασμα συναισθημάτων και σκέψεων.

[the_ad id=”46371″]

Τη δεύτερη ημέρα, το Σάββατο 1 Ιουνίου μέσα από ένα βιωματικό εργαστήρι, γονείς και παιδιά μίλησαν για τον εαυτό τους και τα όνειρά τους, έδωσαν και πήραν ανατροφοδότηση, συνεργάστηκαν για να πετύχουν έναν κοινό στόχο, ένιωσαν τη δύναμη της ομάδας, αλληλεπίδρασαν με άλλες οικογένειες και καλωσόρισαν το Καλοκαίρι. Το διήμερο έκλεισε με συναισθήματα ικανοποίησης, χαράς, ελπίδας και ενθουσιασμού.

Η εθελοντική ομάδα «Διέξοδος» Αιγίου του Κέντρου Πρόληψης «Καλλίπολις» θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά να δημιουργεί ανάλογες ευκαιρίες σύνδεσης και ενδυνάμωσης των ανθρώπων με ιδιαίτερη έμφαση στο χώρο της οικογένειας.

 

[the_ad id=”46704″]