Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψαν οι μαθητές του Α4 του 2ου Γυμνασίου Αιγίου οι οποίοι συμμετείχαν στη διδακτική επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Απριλίου, στην Αρχαία Ολυμπία.

Κατά την επίσκεψή τους οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο του τόπου διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου ακόμα και σήμερα τελείται η αφή της Ολυμπιακής φλόγας πριν από κάθε Ολυμπιάδα, αναγγέλλοντας έτσι την έναρξη των Αγώνων. Επίσης, πήγαν στο αρχαίο στάδιο, όπου τους δόθηκε η δυνατότητα να συζητήσουν για τις αξίες του «ευ αγωνίζεσθαι» και της «ευγενούς άμιλλας» και τα γενικότερα ιδεώδη που πρεσβεύει το ολυμπιακό πνεύμα, όπως η ευγένεια, η λιτότητα, η αγνότητα, η εκεχειρία, η αγωνιστικότητα και γενικά το πνευματικό ήθος και η ιερότητα για την ανθρώπινη ζωή!

2o-olibia2Παράλληλα οι μαθητές συμμετείχαν στο επιτραπέζιο παιχνίδι Gemin. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποιείται σε πολλά σχολεία της Ευρώπης και στο οποίο συμμετέχει και το 2ο Γυμνάσιο Αιγίου. Οι μαθητές μέσω ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού καλλιεργούν ιδέες και δεξιότητες σχετικές με τη διαπολιτισμική εκπαίδευση.

Για τη διεξαγωγή του παιχνιδιού επιλέχθηκε ο χώρος «εκεχειρίας» στην αρχαιολογική περιοχή, με ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα, όπου τοποθετήθηκε το παιχνίδι που ήταν τυπωμένο σε έναν τεράστιο μουσαμά.

2o-olibia3Στην όλη διοργάνωση έλαβαν μέρος και μαθητές σχολείων από την Αρχαία Ολυμπία και την Πάτρα. Είναι γεγονός ότι οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αιγίου διακρίθηκαν και για τις γνώσεις αλλά και για τη στρατηγική που ακολούθησαν στη διαδικασία του παιχνιδιού, γεγονός που τους ανέδειξε πρώτη ομάδα!

Ήταν μια δράση που γέμισε του μαθητές αλλά και τις συνοδούς εκπαιδευτικούς Αγγελική Αλευρίτου και Αγάθη Δούκα, με ενθουσιασμό, ευχάριστες αναμνήσεις και πολύ δημιουργικές εμπειρίες.