Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής γνωστοποιεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω των εορτών του Πάσχα, και παρά την δύσκολη χρονική συγκυρία εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας πραγματοποιούν σε συνεργασία με συναρμόδιες υπηρεσίες (ΕΦΕΤ, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ) ελέγχους στην αγορά κρέατος με στόχο την διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων ζωικής προέλευσης, αλλά και την προστασία από την απάτη.

Η παρουσία κτηνιάτρων της Περιφέρειας στην αγορά και κυρίως η συνεχής παρουσία στις σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις διασφαλίζει την συνέχιση της εφοδιαστικής αλυσίδας του κρέατος στηρίζοντας και την πρωτογενή παραγωγή του τόπου μας.

Συγκεκριμένα έχουν πραγματοποιηθεί ήδη πάνω από είκοσι έλεγχοι σε σημεία λιανικής πώλησης κρέατος της Περιφέρειας και δέκα έλεγχοι σε εμπόρους χονδρικής πώλησης.

Σε δύο περιπτώσεις έγιναν κατασχέσεις τροφίμων ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση. Η παρουσία των κρεοσκόπων στις σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις είναι συνεχής, καθώς η λειτουργία των σφαγείων είναι ολοήμερη.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.