Σε ανακοίνωση των   Σωματείων  Ξενοδοχοϋπάλληλων  Μαγείρων και Σερβιτόρων Αχαΐας, καλούν όλους τους εργαζόμενους στο τομέα του τουρισμού κι  επισιτισμού στην συγκέντρωση που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 22 Μάιου και ώρα 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας (πλατεία Όλγας). Η συγκέντρωση έχει την υποστήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας όπως αναφέρεται  στην επίσημη σελίδα της Λέσχης  σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Παρακάτω παρατίθεται η ανακοίνωση των Σωματείων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι στον επισιτισμό και στον τουρισμό, σαν να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα με τον ιό.
– Μεταδίδεται στους εργαζόμενους αλλά δεν μεταδίδεται στους απολυμένους και τους άνεργους.
-Μεταδίδεται σε αυτούς που πληρώνονται με αξιοπρεπή μεροκάματα, όλα τα ένσημα και ανθρώπινα ωράρια, αλλά δεν μεταδίδεται σε όσους δουλεύουν με μεροκάματα πείνας ανασφάλιστοι και με εξαντλητικά ωράρια.
Η ΕΠΙΘΕΣΗ κυβέρνησης και εργοδοσίας ΞΕΚΙΝΗΣΕ όσο μέναμε σπίτι.
Το επίδομα αναστολής εργασίας των 800 ευρώ, έθεσε ως βάση τα 534 ευρώ για έναν μήνα, αυτό ανοίγει τον δρόμο στην επερχόμενη νομοθετική μείωση του κατώτατου μισθού στα 534 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, οι απολύσεις έχουν ήδη απελευθερωθεί για όσες επιχειρήσεις δεν ανέστειλαν την λειτουργία τους από την πανδημία, ενώ για όσες θεωρούνται πληττόμενες αναμένεται να απελευθερωθούν μετά από 45 μέρες λειτουργίας, εκτινάσσοντας την ανεργία στα ύψη.

Σε αυτή την πανδημία της πείνας και της ανεργίας οι εργαζόμενοι και τα σωματεία μας δεν θα μείνουν σπίτι ανασφαλείς και άπραγοι.

Σε αυτή τη βάση απαιτούμε-διεκδικούμε:

Κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα.

Εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Κήρυξη υποχρεωτικής της σύμβασης επισιτισμού.

Επαναπρόσληψη όλων των εποχικών

Μείωση απαιτούμενων ενσήμων για επιδότηση ανεργίας από 100 στα 50.

Κάλυψη 100% των ασφαλιστικών μας εισφορών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΙΟΥ 19:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

Αντιδρούμε, κινητοποιούμαστε , διεκδικούμε, σερβιτόροι, μάγειρες, ξενοδοχοϋπάλληλοι βγαίνουμε στο δρόμο.

ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΑΧΑΙΑΣ