Δίαιτα ελεύθερη γλουτένης  τα θετικά και τα αρνητικά! Γάλα και ενήλικες! Από την διατροφολόγο Μαργαρίτα Ματτέ

Οι περισσότεροι από εμάς σε κάποια περίοδο της ζωής μας θελήσαμε να χάσουμε κάποια κιλά. Ακολουθήσαμε δίαιτες δικής μας εμπνεύσεως, χάσαμε  κιλά και τα πήραμε πάλι. Άλλοι στην προσπάθεια τους για γρήγορη απώλεια ακολούθησαν τις λεγόμενες χημικές δίαιτες ή άλλες που έχανες δύο με τρία κιλά την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την διατροφολόγο στο Νοσοκομείο του Αιγίου Μαργαρίτα Ματτέ το σωστό είναι ο οργανισμός να αποβάλει δύο με τρία κιλά τον μήνα. Η σωστή διατροφή σε συνδυασμό με άσκηση θα φέρει τα επιθυμητά και μόνιμα αποτελέσματα.

[the_ad id=”46274″]

Η κα Ματτέ αναφέρθηκε στην νέα μόδα που ακούει στο όνομα δίαιτα ελεύθερη γλουτένης, αλλά και στην παραφιλολογία για το αν πρέπει  οι ενήλικες να πίνουν γάλα και πόσο απαραίτητο είναι στην διατροφή τους.

σύμφωνα με την γιατρό η δίαιτα ελεύθερη γλουτένης συνιστάται στους ασθενείς με κοιλιοκάκη. Στους οποίους η γλουτένη προκαλεί τοξική επίδραση. Η γλουτένη είναι ένα μείγμα πολλών πρωτεϊνών και κύριο συστατικό στο αλεύρι του σιταριού, της σίκαλης, του κριθαριού και λιγότερο της βρώμης.

Τροφές που περιέχουν γλουτένη, όπως αλεύρι ή άλλα προϊόντα των παραπάνω δημητριακών, είναι τοξικές για το έντερο. Αντίθετα, το καλαμπόκι και το ρύζι δεν περιέχουν γλουτένη.

Οι δίαιτες αυτού του είδους σύμφωνα με την διατροφολόγο συνιστούνται μόνο σε αυτή την κατηγορία ατόμων.

Ένα άλλο  εξίσου σημαντικό θέμα είναι, το πόσο απαραίτητο είναι  για τους

Ενήλικες το γάλα στην διατροφή τους. Σύμφωνα με την κα Ματτέ είναι απαραίτητο σε όλες τις ηλικίες. Έκανε μάλιστα αναφορά σε αυτούς που έχουν δυσανεξία στην λακτόζη για το ποια δίαιτα πρέπει να ακολουθήσουν.

Άς παρακολουθήσουμε όλη την συνέντευξη που παραχώρησε η διαιτολόγος-διατροφολόγος του Νοσοκομείου Αιγίου Μαργαρίτα Ματτέ στο Aigialeiapree.com και στην Ιωάννα Δημουλά

[the_ad id=”46371″]

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]