Η πανδημία COVID-19 με τα γνωστά αποτελέσματα ανά την υφήλιο, έχει επιφέρει μια σειρά δραματικών αλλαγών στην καθημερινότητα μας. Μία από τις σημαντικότερες είναι και ο εγκλεισμός στο σπίτι με ελάχιστες εξαιρέσεις για έξοδο και με δυσμενείς επιδράσεις κυρίως στους εφήβους. Στο πλαίσιο αυτό το Σχολείο είχε την υποχρέωση να ενημερώσει γονείς και μαθητές και να φροντίσει την ομαλή επάνοδο των μαθητών στην πραγματικότητα, που όπως φαίνεται σιγά σιγά θα επανέλθει.

Η Τρίτη 26/1/2021 αφιερώθηκε από το Αρσάκειο Γυμνάσιο Πατρών σε μία ξεχωριστή  διαδικτυακή ημερίδα ενημέρωσης και ψυχικής ανάτασης, πίστης και ελπίδας. Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ο καθ. Πνευμονολογίας, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, το γραφείο CSIi του Στρατηγού Εμμανουήλ Σφακιανάκη μέσω της υπεύθυνης του γραφείου κ. Ιωάννου, το Χαμόγελο του Παιδιού και ο δημοσιογράφος Άγγελος Κλαδής, ενημέρωσαν μαθητές και γονείς για θέματα που απασχολούν όλους μας την τρέχουσα περίοδο και αφορούν το υποχρεωτικό κλείσιμο των σχολείων και τα διαδικτυακά μαθήματα.

Οι επιπτώσεις της σωματικής αδράνειας και της μειωμένης φυσικής δραστηριότητας καθώς και η απομόνωση που οφείλονται στον εγκλεισμό, ο κίνδυνος της ψηφιακής εναλλακτικής πραγματικότητας, οι αλήθειες που αφορούν τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, αλλά και ο εποικοδομητικός χρόνος που μπορούμε να αφιερώσουμε στο διαδίκτυο, αναλύθηκαν στην διαδικτυακή ημερίδα, της οποίας το πρόγραμμα ήταν:

08.30-09.30:Ενδυνάμωση ψυχολογίας εφήβων (Έλενα Παλούμπη, Ψυχολόγος, Χαμόγελο του παιδιού) Συντονισμός τηλεδιάσκεψης: Φωτεινή Αραπάκου (ψυχολόγος)
09.30-09.55:Διάλειμμα
10.00-10.30:Μήνυμα του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου (με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών) Πρόλογος: Σπυρίδων Σκιαδαρέσης (θεολόγος)
10.30-10.55:Διάλειμμα
11.00-12.00:Εμβόλια COVID-19 (Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, Καθηγητής Πνευμονολογίας, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών) Συντονισμός τηλεδιάσκεψης: Δημήτρης  Βλαχοδημητρόπουλος (βιολόγος)
12.00-12.25:Διάλειμμα
12.30-13.00:Κίνδυνοι διαδικτύου (Κέλλυ Ιωάαννου, υπεύθυνη Cyber Security International Institute, μη κερδοσκοπική και μη κυβερνητική οργάνωση που ίδρυσε ο Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης) Συντονισμός τηλεδιάσκεψης: Χρήστος Ζώτος  (καθ. Πληροφορικής)
13.00-13.25:Διάλειμμα
13.30-14.00:Η τέχνη εκπέμπει στην οθόνη (Άγγελος Κλάδης, δημοσιογράφος, Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε) Συντονισμός τηλεδιάσκεψης: Σοφία Ρηγοπούλου (φιλόλογος)