Το 2οΔιεθνές Αχαϊκό Φεστιβάλ στην Άβυθο από τον Χορευτικό Όμιλο «Αχαιοί»,  πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο και άφησε σε όσους το παρακολούθησαν όμορφες μνήμες γεμάτες ήχους, χρώματα, πολιτισμό, νοσταλγία.

Το όμορφο δασύλλιο της Αβύθου φιλοξένησε το φεστιβάλ που φέτος υποδέχθηκε αποστολή από τα Ελληνόφωνα χωριά της Ιταλίας αλλά και χορευτικά συγκροτήματα της Πάτρας, των Καλαβρύτων, της Κεφαλλονιάς και φυσικά της περιοχής μας.

Ο Δήμος Αιγιαλείας έχει αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή το Διεθνές φεστιβάλ, μιας και προάγει τον πολιτισμό και παράλληλα αναδεικνύει την περιοχή πολυεπίπεδα, μιας και δρομολογεί την αδελφοποίηση με το Δήμο Zollino της Ιταλίας έτσι ώστε η φιλία των δυο περιοχών να παραμείνει σε βάθος χρόνου.

Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος καλωσόρισε τον Δήμαρχο του Zollino κ. Edoardo Calo, καθώς και εκπροσώπους από τους συλλόγους Apsec Lecce & Greciagr.

Επίσης ευχαρίστησε όλους όσους μόχθησαν για το φεστιβάλ, ενώ μεταξύ άλλων δήλωσε: «Είναι πραγματικά συγκινητικό να ακούς τους κατοίκους των Eλληνόφωνων χωριών του Salento να λένε πως νιώθουν την Ελλάδα σπίτι τους. Ενώνουν τόσα πολλά τους δυο λαούς που πρέπει να σας  πούμε πως και εμείς σας νιώθουμε σαν δικούς μας ανθρώπους, φίλους, ενώ είναι μεγάλη η συγκίνηση για τα όσα μας ενώνουν σε επίπεδο ιστορίας, πολιτισμού ακόμα και ιδιοσυγκρασίας. Με αφορμή την αδελφοποίηση σύντομα θα τα πούμε από κοντά και πάλι.»