Δ. Καλογερόπουλος: Θα είμαστε μια αποτελεσματική και δημιουργική δημοτική αρχή

0
274

Συνεχίζει, σε καθημερινή βάση, τις συναντήσεις και επαφές με πολίτες, από άκρη σε άκρη στην Αιγιάλεια, ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος. Ο επικεφαλής της παράταξης «αιγιάλεια τώρα», μίλησε σε Αιγείρα, Σελιανίτικα, Λόγγο και Άβυθο και έγινε αποδέκτης πολλών θετικών μηνυμάτων που δείχνουν ότι πλέον η τοπική κοινωνία έχει «αγκαλιάσει» το συνδυασμό.

Να διαλέξουμε ανάμεσα σε εκείνον που λέει ΘΑ και σε εκείνον που έχει δείξει δείγματα γραφής

«Ο συνδυασμός μας είναι νέος, ανανεωμένος. Το 85% των υποψηφίων μας είναι άνθρωποι, οι οποίοι ασχολούνται για πρώτη φορά με τα κοινά και επειδή έχουμε αναπτύξει δυναμική, ξεκίνησε η ίδια λάσπη του παρελθόντος», επισημαίνει ο κ. Καλογερόπουλος, τονίζοντας επίσης τα εξής: «Ψηφίζουμε για δήμαρχο και πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα σε εκείνον που λέει ΘΑ και σε εκείνον που έκανε έργα και έχει δείξει δείγματα γραφής. Σήμερα έχουμε ένα εξαιρετικό ψηφοδέλτιο, κι ενώ κατεβήκαμε τελευταίοι, το καταθέσαμε πρώτοι. Πιστεύω ότι η εμπιστοσύνη είναι φανερή πλέον από τους πολίτες στο πρόσωπό μας, οι οποίοι σε όλο το μήκος του Δήμου θα αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο. Θα είμαστε μια αποτελεσματική και δημιουργική δημοτική αρχή».

[the_ad id=”46371″]

Να κρίνουμε όταν θα ψηφίσουμε, ποιος μπορεί να υπερασπίσει το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας

«Είναι πολύ λογικό σήμερα να συναντάμε σε όλη την Αιγιάλεια, απελπισία. Πρέπει να ψηφίσουμε με κριτήριο αυτό που επιβάλλει η κοινή λογική, δηλαδή έναν δήμαρχο και ένα δημοτικό συμβούλιο που έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται σωστά τα σκουπίδια, που ξέρει να ολοκληρώσει το αποχετευτικό για να έχουμε καθαρή θάλασσα και κάνει έργα υποδομής. Πρέπει λοιπόν να κρίνουμε, όταν θα ψηφίσουμε, ποιος μπορεί να υπερασπίσει το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας και ποιος μπορεί να υλοποιήσει αυτά που γράφονται σε πολύ ωραία προγράμματα. Εμείς πολλές φορές έχουμε εξαγγείλει λιγότερα από όσα φτιάξαμε και πιστεύω ότι μπορείτε να μας βλέπετε με εμπιστοσύνη, γιατί έχουμε δείξει δείγματα αξιοπιστίας και συνέπειας».

Ο πρόεδρος και το τοπικό συμβούλιο θα αποφασίζει αποκλειστικά για το τι θα γίνει στο χωριό του

«Αν εκλεγούμε το τοπικό συμβούλιο και ο πρόεδρος θα έχει τη δική του αυτοδιοικητική και οικονομική διαχείριση. Ο πρόεδρος και το τοπικό συμβούλιο θα αποφασίζει αποκλειστικά για το τι θα γίνει στο χωριό του. Πρέπει όμως κάποιος να τους «τροφοδοτήσει», είτε με χρήματα είτε με έργα και αυτός πρέπει να είναι ικανός.

Η ανάπτυξη και η οικονομική πορεία μιας περιοχής εξαρτάται από το δήμαρχο, που πρέπει να είναι πολύ δυναμικός για να μας εκπροσωπήσει, γιατί τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα πλέον».

[the_ad id=”46274″]

Οριστικό τέλος στο ΧΥΤΑ Αιγείρας

«Το σχέδιο μας για τη διαχείριση των απορριμμάτων οδηγεί στο οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Αιγείρας. Δεσμευόμαστε ότι όποια κι αν είναι η δικαστική απόφαση, δεν πρόκειται να λειτουργήσει ούτε για μια μέρα. Θα μετατραπεί σε ένα θαυμάσιο Περιβαλλοντικό Πάρκο, όπως και η Παπανικολού για την οποία υπάρχουν σήμερα διοικητικές και τεχνικές εκκρεμότητες που καθιστούν έτσι κι αλλιώς αδύνατη τη λειτουργία της. Δεσμευόμαστε ότι δεν θα ξαναζήσουμε τις εικόνες ντροπής, που ζήσαμε και ζούμε».

Μετά το τέλος των ομιλιών του υποψηφίου Δημάρχου, ακολούθησε διάλογος, όπως άλλωστε έχει καθιερώσει σε κάθε ομιλία του ο κ. Καλογερόπουλος, όπου για μία ακόμη φορά φάνηκε η ετοιμότητά του και η πλήρης γνώση των δημοτικών θεμάτων που έκαναν τους πολίτες να καλυφθούν απόλυτα.

 

[the_ad id=”46704″]