Ψηφίστηκε από τη Βουλή τροπολογία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αφορά την περαιτέρω στήριξη των κτηνοτρόφων, προκειμένου να αντισταθμιστούν οι αυξήσεις στις τιμές των ζωοτροφών.
Τα χρήματα της ενίσχυσης θα ξεπεράσουν τα 45 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό θα είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο και θα καθοριστεί επί ποσοστού του τζίρου του 2021. Η ενίσχυση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά παρεμβάσεων που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση για τη στήριξη των αγροτών και κτηνοτρόφων. Τα μέτρα αυτά είναι α) η αναστολή και για το 2021, του τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ όπως και για τους αλιείς της παράκτιας αλιείας, β) η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο του 2022, γ) η επιδότηση 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και δ) η μείωση του ΦΠΑ των ζωοτροφών και των λιπασμάτων στο 6%.
Η Βουλευτής Αχαΐας κα Χριστίνα Αλεξοπούλου μετά την ψήφιση της τροπολογίας δήλωσε: « Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για ακόμη μία φορά δείχνουν εμπράκτως τη στήριξή τους στους αγρότες της χώρας. Σε μία εποχή που η ενεργειακή κρίση έχει πλήξει και το αγροτικό εισόδημα, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με στοχευμένα και μελετημένα μέτρα ενισχύει στην πράξη τους κτηνοτρόφους. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους αγρότες για όσο χρειαστεί, προκειμένου ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που η αύξηση των πρώτων υλών έχει δημιουργήσει.».