Χρ. Γούτος για Πλατεία Αγ. Λαύρας: «Να αφήσεις να εκτελεστεί το έργο με ΝΟΜΙΜΟ τρόπο κ. Καλογερόπουλε»

0
255

Ο κατήφορος, χωρίς προηγούμενο, της δημοτικής αρχής του κ. Καλογερόπουλου, συνεχίζεται, υποβαθμίζοντας με κάθε τρόπο την Αιγιάλεια και αντί να ζητήσει μία τουλάχιστον συγνώμη από τους δημότες και από τους επαγγελματίες, που κατέστρεψε οικονομικά, έχει ακόμα και το θράσος να προσπαθεί κατά τον γνωστό του τρόπο να επιρρίψει ευθύνες στους άλλους για να καλύψει την δική του ανευθυνότητα και ανεπάρκεια, η οποία οδήγησε στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το έργο της ανάπλασης της πλατείας Αγίας Λαύρας.

Ένα έργο, το οποίο βρήκε έτοιμο για εκτέλεση και κατάφερε σε μια ολόκληρη θητεία, όχι μόνο να μην το πραγματοποιήσει, αλλά να το φέρει στην τραγική αυτή κατάσταση που μόνο ντροπή προκαλεί!

Οι καθυστερήσεις που προκάλεσε, με τροποποιήσεις στις μελέτες, για μικροπολιτικά συμφέροντα, οδήγησαν στην καθυστέρηση του έργου και την αδυναμία εκτέλεσής του από τον ανάδοχο και πάλι με καθυστέρηση. ακόμα βρήκε τη λύση της υποκατάστασης του αναδόχου για την οποία είχαμε εξ’ αρχής επιφυλάξεις ως προς την νομιμότητα. Μάς διαβεβαίωνε ότι είναι νόμιμη, αλλά δυστυχώς η Αποκεντρωμένη είπε άλλα, ωστόσο επέμεινε ο κ. Καλογερόπουλος με ενστάσεις στην απόφαση της Αποκεντρωμένης, αλλά και πάλι η απόφαση της Αποκεντρωμένης ήταν ότι οι επιλογές του κ. Καλογερόπουλου ήταν μη νόμιμες!. Άρα, δεν μπορεί να συνεχιστεί το έργο!

Τι δεν κατάλαβε ο κ. Καλογερόπουλος, που τώρα μετά την αντιπολίτευση του φταίνε και οι Υπηρεσίες που κάνουν τη δουλειά τους; Του φταίει και η Κυβέρνηση ακόμα, και λέει ότι έγιναν πολιτικές πιέσεις;

Σχετικά δε με την ουσία της διαδικασίας ο έμπειρος (!). ο ικανός (!) κ Καλογερόπουλος δεν ξέρει ή αποκρύπτει ότι τα δημόσια έργα και ειδικότερα τα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ, ελέγχονται από τον ΕΣΠΕΛ (Ειδικός Σύμβουλος Ποιοτικού Ελέγχου) και την ΕΔΕΛ (Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου).

Τον ενημερώνουμε λοιπόν ότι από τους συγκεκριμένους φορείς ελέγχονται τα δημόσια έργα ποιοτικά αλλά και για όλη τη διαδικασία της νομιμότητας που έχει τηρηθεί. Σε περίπτωση δε διαπίστωσης παρατυπιών η παρανομιών, τα πρόστιμα που καταλογίζονται στον Δήμο μας είναι πολύ μεγάλα έως εξοντωτικά.

Με την προσφυγή μας λοιπόν, γλιτώσαμε το Δήμο μας από μια μεγάλη περιπέτεια, διοικητική και οικονομική, όσο κι αν ο κ. Καλογερόπουλος κάνει ότι δεν το ξέρει και προσπαθεί να παραπληροφορεί τους δημότες για ακόμα μια φορά, ότι δήθεν η αντιπολίτευση του βάζει εμπόδια!

Τώρα κάνει συσκέψεις να βρει λύσεις για την Πλατεία. Τι λύσεις ψάχνει;

Δεν υπάρχουν λύσεις κ. Καλογερόπουλε έτσι όπως τα έχεις καταφέρει!

Η μοναδική λύση είναι αυτή που θα έπρεπε μας έχεις κάνει από την πρώτη στιγμή. Να αφήσεις να εκτελεστεί το έργο με ΝΟΜΙΜΟ τρόπο κι αν δεν τον ξέρεις ρώτησε τις Υπηρεσίες του Δήμου που ξέρουν πως μπορεί να γίνει το έργο νόμιμα. Μην καθυστερείς άλλο, γιατί κάθε μέρα που καθυστερείς γίνεται πιο επιζήμια για όλους, για τους δημότες, για τους επαγγελματίες αλλά και για σένα που θα τελειώσεις τη δημαρχία σου – την πιο καταστροφική στην ιστορία της περιοχής – όχι μόνο χωρίς να έχεις προσφέρει κάτι αλλά να έχεις καταστρέψει κι αυτά που υπήρχαν!

Η δεύτερη λύση που έχεις κ. Καλογερόπουλε είναι να αναλάβεις επιτέλους τις ευθύνες των αστοχιών σου και να παραιτηθείς!

Ίσως αυτό να ήταν μια μη άστοχη πράξη!