Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου  το βράδυ έκλεισε  με τον πιο όμορφο τρόπο η αυλαία της χορωδιακής συνάντησης,  «Χορωδιακές Συναναστροφές IIΙ»  Οδός Χορωδών Αίγιο 2017,  που διοργανώθηκε για άλλη μια χρονιά από το Σύλλογο Κεφαλλήνων & Ιθακησίων και την Ιόνιο Βιβλιοθήκη Αιγίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης».

Η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου ήταν ασφυκτικά γεμάτη από το φιλόμουσο κοινό του Αιγίου, ενώ την εκδήλωση τίμησε, μέσω του αντιπροσώπου της, η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης μας, Εκπαιδευτικοί, προϊστάμενοι υπηρεσιών  και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού, Λαογραφικού και Ιστορικού Συλλόγου Κεφαλληνίας & Ιθάκης «ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ» κος Διονύσης Φωκάς,  που ήλθε από την Κεφαλονιά για να παραστεί στο Φεστιβάλ.

Μεγάλη μας χαρά ήταν και η παρουσία της Χορωδίας του 3ου Γυμνασίου Αιγίου με την εκπαιδευτικό τους – μουσικό,  κα Μαίρη Σταυράκη.

Οι παρευρισκόμενοι  γέμισαν με  συναισθήματα και  εικόνες και  έγιναν πρωταγωνιστές και συνταξιδιώτες σε μία γοητευτική φθινοπωρινή διαδρομή, γεμάτη μουσικές νότες.

Οι  Χορωδίες που συμμετείχαν στην φετινή χορωδιακή συνάντηση ήταν με τη σειρά εμφάνισης:

Η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας, με Μαέστρο την κα  Αλίκη Ζαφείρη και στο  πιάνο τον κ. Αντρέα Αδαμόπουλο.

Η Χορωδία Ενηλίκων Δήμου Β. Κυνουρίας με Μαέστρο και στο πιάνο τον κ. Σταύρο Κουτίβα, σολίστ η κα Τζωρτζίνα Κωστοπούλου.

Η Χορωδία Εκπαιδευτικών Μουσικής «Choremus» & η Χορωδία Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Παλλήνης με Μαέστρο την κα Φαίδρα Γιαννέλου και στο πιάνο την κα Ιουλία Τζανετουλάκου.

Η Μικρασιάτικη Χορωδία Νίκαιας με Μαέστρο τον κ. Χαράλαμπο Μιχαηλίδη και στο πιάνο τον κ. Σάββα Σοράνογλου.

Το φιλόμουσο κοινό καταχειροκρότησε τους εξαίρετους μαέστρους, τους βιρτουόζους του πιάνου και τους καλλίφωνους χορωδούς  για την άψογη εκτέλεση του ρεπερτορίου τους και την υπέροχη εμφάνισή τους.

Έγινε απονομή τιμητικών πλακετών από την πλευρά του Συλλόγου προς τις  φιλοξενούμενες Χορωδίες, οι οποίες ανταπέδωσαν προσφέροντας αναμνηστικά δώρα.

Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων στο τέλος της Χορωδιακής Συνάντησης δεξιώθηκε με πλούσιο μπουφέ, όλες τις φιλοξενούμενες χορωδίες και τις αποχαιρέτησε προσφέροντας σε όλους τους χορωδούς, αναμνηστικά δώρα.

[the_ad id=”46371″]

Οι  Χορωδιακές Συναναστροφές «Οδός Χορωδών», ως θεσμός, είναι πηγή αξιών και ιδεών και μοναδικό επίτευγμα εθελοντικής προσφοράς πολλών μελών αλλά και φίλων  του Συλλόγου. Αποτελούν στην καρδιά του Φθινόπωρου, ένα σύγχρονο σταυροδρόμι  Πολιτισμού για την πόλη του Αιγίου, την πόλης μας, που αρνείται να ικανοποιήσει τη  χαμηλή αισθητική και να διασκεδάσει χωρίς να παιδεύσει.

Η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας επεξεργάζεται  αρκετές προτάσεις  που έχουν γίνει από διάφορους φορείς, για εμφανίσεις της σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, σε φεστιβάλ ή συναυλίες.

Ο Σύλλογος Κεφαλλήνων & Ιθακησίων ευχαριστεί  όλους τους συντελεστές της  εκδήλωσης, τους ανθρώπους  μας,  που εδώ και 6 μήνες με ιδιαίτερο κέφι  ξεκίνησαν την προετοιμασία αυτής  της νέας χορωδιακής  συνάντησης και συγκεκριμένα ευχαριστεί:

[the_ad id=”46274″]

  • Την χαρισματική μαέστρο κα Αλίκη Ζαφείρη που έχει την Διεύθυνση της Πολυφωνικής Χορωδίας Αιγιαλείας και τους διακεκριμένους μουσικοσυνθέτες  κους Αντρέα & Λουκά  Αδαμόπουλο,  που έχουν  τη χορωδιακή γραφή.
  • Τους συνοδούς των Χορωδιών, την κα Δανάη Μεσσάρη, την κα Μαίρη Σταυράκη και τον  κ. Νίκο Ταξιαρχόπουλο για την ζεστή υποδοχή και ξενάγηση των φιλοξενούμενων Χορωδών.
  • Την κα Μαίρη Μουζακίτη για τη ξεχωριστή διακόσμηση της αίθουσας και για τις υπέροχες συνθέσεις των λουλουδιών.
  • Την κα Γωγώ Παπαφράγκου για την επιμέλεια του προγράμματος και την παρουσίαση της εκδήλωσης.
  • Τον κ. Διονύση  Μπούζο υπεύθυνο  του έντυπου υλικού.
  • Τον κ. Χάρη Αυγουστάτο για τη βιντεοσκόπηση.
  • Την κα  Ελένη Βαγγελάτου, την κα Ζέτα Γιαννοπούλου, την κα Αγγελική Καβαλλιεράτου-Ευαγγελίου, την κα Ρεγγίνα Κωστοπούλου-Ραζή, τον κο Σπύρο Νικολοβγένη, την κα Χριστίνα Νικολοβγένη, την κα Κούλα Τρακαδά , τον κ. Νίκο Τρακαδά, την κα Μαίρη Ορφανίδου, τον κ.  Μάκη Παπαδημητράτο, την κα Βασιλική Ταξιαρχοπούλου, τον κ. Νίκο Ταξιαρχόπουλο, τον κ. Αλέξη Φιλιππόπουλο και την κα Σούλα Ψύχα για την άψογη υποδοχή, φιλοξενία και δεξίωση που πρόσφεραν στις φιλοξενούμενες χορωδίες.

Ο Σύλλογος  επίσης ευχαριστεί  το  Ράδιο Αίγιο,  τον τοπικό τύπο  της πόλης μας,  τον ευρύτερο επαρχιακό τύπο και το ραδιόφωνο της ΕΡΑ Πάτρας, για την προβολή  της εκδήλωσης.

[the_ad id=”46371″]

Επίσης  ευχαριστεί τις επιχειρήσεις:

1)   Το Πρακτορείο ΕΛΤΑ COURIER Αιγίου, Ευαγγελίου Ευστάθιο

2)   Τη Βιομηχανία «Αχαϊκά Πλαστικά Α.Ε.Β.Ε.»,

3)    Το Οινοποιείο Αχαιών Οινοποιητική, της οικογένειας Κατσικώστα

4)   Το  Ε-lab Service H/Y Διονύσης Ψύχας

5)   Την Αρτοποιία  Αφοί Ψύχα,

6)   Το Κρεοπωλείο Διατροφική Αλυσίδα Λινάρδου

7)   Το Τεχνικό Γραφείο Μάκης Παπαδημητράτος-Πένυ Αλιβίζου

8)   Το Ιχθυοπωλείο Βαγγελάτος

9)     Ζαχαροπλαστείο Δημητρίου Ο.Ε.

10) Το Βιβλιοπωλείο Το Στέκι του Βιβλίου

11)   Το Εστιατόριο «Ανεμώνη»,

12)    Το Φαρμακείο Κόκκινου – Σπηλιόπουλος & Σία Ο.Ε.

13)    Το Κρεοπωλείο Θεόδωρου Θεοφανόπουλου

14)    Το εξουσιοδοτημένο Service Οικιακών Συσκευών –Ανταλλακτικά Ευαγγελίου-

Μποδιώτης Ο.Ε.

15)     Την Αρτοποιία-Ζαχαροπλαστική  Κουτρόπουλος

16)     Την Εταιρεία Αφοί Παπαδογιαννόπουλοι, Κατασκευές από ξύλο για μια ζωή,

για την οικονομική τους υποστήριξή – δωρεές.  Πάντα με τη διακριτική τους παρουσία, πάντα με τον ξεχωριστό  τρόπο τους,  βοηθούν ώστε να παίρνουν σάρκα και οστά τέτοιες όμορφες εκδηλώσεις αφιερωμένες στην πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, ο Σύλλογος ευχαριστεί την ΔΗΚΕΠΑ για την παραχώρηση του πολιτιστικού κέντρου και βέβαια όλους τους φίλους και συμπολίτες μας που κατέκλυσαν την αίθουσα, οι οποίοι αποτελούν ένα σημαντικό κρίκο μιας μεγάλης πνευματικής

[the_ad id=”57928″]

 

[the_ad id=”46704″]