Με θλίψη διάβασα πως ο πατέρας Άγγελος ο εφημέριος του Ιερού Ναού Πετσάκοι Καλαβρύτων έχει τεθεί από την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, σε αργία ενός μήνα!!Ενώ πληροφορίες λένε πως θα μετατεθεί σε άλλη ενορία!!

Το ερώτημα που εγείρεται είναι, τι θα γίνει με τους πιστούς που θέλουν να εκκλησιαστούν, ειδικά για την περίοδο του δεκαπενταύγουστο που υπάρχουν και οι παρακλήσεις της Παναγίας και με δεδομένο ότι την περιόδου αυτή το χωριό είναι πόλος έλξης παραθεριστών!!

Πρίν έρθει ο πατέρας Άγγελος είχε μείνει ενα ολόκληρο χωριό  για πολλά χρόνια, με μόνιμους κατοίκους,  χωρίς ιερέα, με ότι συνεπάγεται αυτό! Μάλιστα ο ιερός ναός έχει ανακαινιστεί τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύοντας πως υπάρχει ζωή και το  εκκλησιαστικό συμβούλιο  προνόησε να παρθεί δάνειο αλλά και να βρεθούν χορηγίες από τους  ευσεβείς χριστιανούς που από το προσωπικό τους βαλάντιο, έφτιαξαν τις τοιχογραφίες του ναού, πραγματικά ένα εξαιρετικό κόσμημα!!

[the_ad id=”46274″]

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι το μόνο χωριό στο οποίο μέχρι και πέρυσι λειτουργούσε Δημοτικό Σχολείο και λόγω διαδικαστικών θεμάτων φέτος τα παιδιά αναγκάστηκαν να πάνε σε σχολείο των Καλαβρύτων!!

Είναι θλιβερό να ερημώνουν τα χωριά μας, ιδιαίτερα σε μια εποχή που πρέπει να δοθούν ερεθίσματα να επιστρέψει ο κόσμος στην Ελληνική ύπαιθρο!! Οποιαδήποτε τέτοια κίνηση, πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα καθώς το ποίμνιο δεν το ενδιαφέρει τι θέματα έχουν δημιουργηθεί με τη Μητρόπολη και τον Ιερωμένο, αλλά να λειτουργεί τουλάχιστον κάθε Κυριακή η εκκλησία, προκειμένου οι πιστοί να τελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα!!     Της Ιωάννας Δημουλά

 

[the_ad id=”46704″]