Αγαπητοί κύριοι και κυρίες.

Μετά από έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του Χορευτικού Ομίλου «Αχαιοί», Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για ένα θέμα που προέκυψε με τον σύλλογο μας.

Στα πλαίσια του Αχαϊκού Φεστιβάλ που διοργανώνει φέτος  επίσημα καλεσμένους έχουμε τους Ιταλούς και συγκεκριμένα από την επαρχία Lecce και τον δήμο Jolino, την λεγόμενη Παλιά Ελλάδα, όπου μιλάνε ακόμα την ελληνική διάλεκτο Greko.

Η αποστολή θα περιλαμβάνει χορεύτριες, μουσικούς και μέλη από τον τοπικό σύλλογο Agriko. Στα πλαίσια των προσκλήσεων είχαμε καλέσει και τον Δήμαρχο του Jolino κ. Edoardo Calo. Μόλις την περασμένη Παρασκευή λάβαμε την απαντητική επιστολή του ότι θα μας τιμήσει με την παρουσία του και καταθέσαμε πρόταση αδελφοποίησης των δύο δήμων και συνδιοργάνωσης των τηλεοπτικών γυρισμάτων προς το Δημοτικό Συμβούλιο όπως θεωρήσαμε σωστό και αρμόζει σε αυτές τις περιστάσεις .

Το Δημοτικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 01-07-22 και η πρόταση καταψηφίστηκε από τις δημοτικές παρατάξεις του κ. Γούτου και κ. Ψυχράμη. Αν και παρακολουθήσαμε το Δ.Σ. από την συχνότητα της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. προσπαθώντας να κατανοήσουμε κάποια αιτιολογία (γιατί να το κάνει ο δήμος και να μην το κάνει η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. κλπ.κλπ.).

Οι λόγοι είναι προφανείς και σαν σύλλογος δεν μας απασχολούν καθόλου. Το θεωρούμε ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ όμως την σημερινή εποχή να εμπλέκουν οποιοδήποτε σύλλογο για να εξυπηρετήσουν τους μικροκομματικούς σκοπούς τους.

Ως Χορευτικός Όμιλος «Αχαιοί» έχουμε αποδείξει όλα τα χρόνια πως στηρίζουμε και συνεργαζόμαστε ΜΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ και κάθε δήμαρχο έτσι κάνουμε και με την τωρινή Δημοτική αρχή και Δήμαρχο και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό.

Όλα τα χρόνια έχουμε αποδείξει πως δεν εμπλέκουμε τον σύλλογο μας σε κανενός είδος πολιτικά. Η πρόταση Αδελφοποίησης και συνδιοργάνωσης κατατέθηκε από εμάς προς το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ και δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να μας αποκαλούν ¨ο σύλλογος του Δημάρχου¨ όπως ακούστηκε στο Δ.Σ. μόνο και μόνο για να βρουν κάποιοι φτηνές δικαιολογίες για τις ειλημμένες αποφάσεις τους

Άλλωστε αποδεικνύετε αυτό  έχοντας  κάνει τηλεοπτικά γυρίσματα και το 2017 και το 2019 επί δημαρχίας Παναγόπουλου. Όπως το 2021 στο Αχαϊκό Φεστιβάλ φιλοξενήσαμε όπως είναι γνωστό 35 άτομα αποστολή από την Οδησσό μαζί και ο διευθυντής του Μουσείου της Φιλικής εταιρίας κ. Παραδεισόπουλος Σοφρόνης.

Ο σύλλογος μας που δεν έχει λόγο να αποδείξει κάτι σε ορισμένους δήθεν, αποτελείται από120 παιδιά και ενήλικες και χώρια τους γονείς αυτών, σε μια μετά COVID εποχή με όλες τις δυσκολίες της. Αν δεν σέβεστε εμάς το Δ.Σ. και τους δεκάδες εθελοντές- εθελόντριες που αφιερώνουν χρόνο και κόπο για να προσφέρουμε κάτι στο κοινωνικό σύνολο και την περιοχή μας σεβαστείτε αυτά τα παιδιά και γονείς.

Ευχαριστούμε θερμά τα παιδιά τους γονείς, τους εθελοντές, τους χορηγούς, τους φίλους, όσους από τις αρχές μας ακούνε, μας κατανοούν και προσπαθούν να στηρίξουν με κάθε τρόπο.

Κλείνοντας για τις δικαιολογίες και τα δήθεν τα αφήνουμε στον κόσμο να τα κρίνει μόνος του και δυστυχώς έχει πολλά παραδείγματα να τα συγκρίνει/