Ο Χορευτικός όμιλος Καμαρών συμπράττει με τη σπουδαία ορχήστρα «Χοροσταλίτες» σε μια μοναδική, θεματική παράσταση την Κυριακή 31 Ιουλίου, ώρα 9.00 το βράδυ, στο δημοτικό σχολείο Καμαρών.

Ένα ξεχωριστό ταξίδι γεμάτο μουσική, τραγούδια, χορούς, εικόνες και λόγο, μια μουσικοχορευτική περιπλάνηση από το παρελθόν στο παρόν, με οδηγό την παραδοσιακή ορχήστρα Χοροσταλίτες. Τραγούδια παραδοσιακά συνδιαλέγονται με σύγχρονες μελωδίες και οι χοροί καλά κρατούν… από τη Θράκη ως την Κρήτη, για να χοροσταλίσουμε όλοι αντάμα, χορευτές-τριες, μουσικοί, ηθοποιοί, θεατές.

Οι δεξιοτέχνες μουσικοί (Βασίλης Μεσσαριτάκης: κρουστά, τσαμπούνα μαντούρα και τραγούδι, Φάνης Φωτόπουλος: κλαρίνο, φλογέρα, μπουζούκι και τραγούδι, Ευδοκία Μωραΐτη: ζίλιες, κουτάλια και τραγούδι, Νίκος Κοντός: βιολί Δημήτρης Μπαρμπαγιάννης: κιθάρα, λαούτο και τραγούδι) και οι χορευτές-τριες του Χ.Ο.Κ. στο 1ο μέρος θα μας μεταφέρουν στη μουσικοχορευτική παράδοση της Πελοποννήσου, θα δώσουν ένα στίγμα από το Πάσχα του καλοκαιριού σε Αιγαίο και Ήπειρο, θα κάνουν ένα πέρασμα από τους δρόμους της Εγνατίας (Μακεδονία και  Θράκη).

xorostalitesΣτο 2ο μέρος οι Χοροσταλίτες θα αποδώσουν νέα παραδοσιακά τραγούδια (γραμμένα κυρίως από το Βασίλη Μεσσαριτάκη) αλλά και παλαιότερα σε καινούργιες εκτελέσεις και οι χορευτές-τριες θα αποτυπώσουν τις μελωδίες σε πατήματα παραδοσιακών χορών από όλες τις περιοχές της Ελλάδας (Δωδεκάνησα, Ανατολική & Δυτική Μακεδονία, Δυτική Θράκη, Β.Α. Αιγαίο, Ήπειρο, Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Μικρά Ασία).

Γενική είσοδος 12€, προπώληση 10€, μειωμένο 8€.

Σημεία προπώλησης: 1) «Το Μανάβικο» Γέφυρα Καμαρών, 2) «Coboo, bookshopcafe»Ανδρέου Λόντου 3β Αίγιο, 3) BiobyΑλθαία, Ασημ. Φωτήλα 19 Αίγιο.

Χορηγοί επικοινωνίας: Ράδιο Αίγιο, filodimos.gr, aigialeiapress.com

afisa-xok