Παραστάσεων συνέχεια και τον Ιούλιο για το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου, μετά τις εκδηλώσεις και τα γλέντια που διοργανώθηκαν τον Ιούνιο.

Στις 12 Ιουλίου, με ένα εφηβικό και παιδικό τμήμα, το Χ.Ε.Α. συμμετείχε στο 2ο πανευρωπαϊκό παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που πραγματοποιήθηκε στα Ψηλαλώνια, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελίκης «Ίωνες». Οι νεαροί χορευτές-χορεύτριες του συλλόγου παρουσίασαν τραγούδια και χορούς (Αη Γιώργης-Πέρδικα-Μπαλέτες-Φουρλάνα από Κέρκυρα, Μαραθιανός- Τζετζερέδικος από Λευκάδα και κλείσιμο με Μπάλο Κεφαλονιάς) από τρία νησιά του Ιονίου με αντίστοιχες εντυπωσιακές φορεσιές από Κέρκυρα, Λευκάδα και Κεφαλονιά. Επρόκειτο για την τέταρτη εμφάνιση εφήβων και παιδιών του Χορευτικού Εργαστηρίου από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο σε διάφορα φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και εκδηλώσεις.

[the_ad id=”46371″]

 

Στις 13 Ιουλίου, ένα τμήμα ενηλίκων, συμμετείχε σε συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων που έγινε στο δημοτικό σχολείο Αιγείρας, με τη συμμετοχή συλλόγων από την Αχαΐα και την Κορινθία. Το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου, με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας παρουσίασε τραγούδια και χορούς από τη Θράκη και την Ανατολική Ρωμυλία με αντίστοιχες φορεσιές (Μεταξάδες, Πετρωτό, Καβακλί, Δυτική Θράκη): 1)Μάρω-Μηλίσσω-Πέντε αδέρφια ήμασταν, 2) Μπαϊντούσκα (Θράκη, Καβακλί, Μοναστήρι), 3)Σ’ τρεις, 4)Ζωναράδικος κουλουριαστός, 5)Γιάρισκα & 6) Κουκουνούδα. Μετά την εκδήλωση τα μέλη της αποστολής του Χ.Ε.Α. συμμετείχαν στο γλέντι που ακολούθησε με τη συμμετοχή της ορχήστρας.

Μέσα στον Ιούλιο, στις 28/7, το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου θα πάρει μέρος –με ένα τμήμα ενηλίκων- στη συνάντηση χορευτικών συλλόγων της Αιγιάλειας που διοργανώνει η ΔΗΚΕΠΑ και θα πραγματοποιηθεί στα Ψηλαλώνια. Επίσης, μέσα στον Αύγουστο θα υπάρξουν δύο –μόνο- επιλεγμένες εμφανίσεις του Χ.Ε.Α. σε εκδηλώσεις στην Αιγιάλεια, με τμήματα ενηλίκων, καθώς οι υπεύθυνοι του Χορευτικού Εργαστηρίου προετοιμάζουν μια καινούργια μεγάλη παράσταση η οποία –πιθανόν- θα πραγματοποιηθεί στο 3ο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

 

[the_ad id=”46704″]