Στο πλευρό του Εμπορικού Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας και του Προέδρου Λάμπη Παπαδόπουλου, συντάσσονται οι βουλευτές του Νομού Αχαΐας Ιάσονας Φωτήλας και Χριστίνα Αλεξοπούλου ζητώντας από το Δήμο Αιγιαλείας να πράξει τα αυτονόητα όπως έχουν κάνει ήδη πολλοί Δήμοι ανά την Ελλάδα με φοροελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές!
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ήδη από τις 8 Μαρτίου έχει στείλει  υπόμνημα προς τον Δήμο Αιγιαλείας, βλέποντας τα κλειστά καταστήματα της περιοχής και το ποσό των 800 ευρώ που θα εισπράξουν οι επιχειρηματίες μηδαμινό καθώς δεν μπορεί να καλύψει ούτε τα έξοδα πρώτης ανάγκης.  Μάλιστα έχει μιλήσει και κατ’ ιδίαν με τον Δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο, φέροντας ως παράδειγμα άλλους δήμους που συμπαρίστανται και απαλλάσσουν τους επιχειρηματίες.
Με νέα μάλιστα επιστολή του καλεί το Δήμο Αιγιαλείας να δείξει το ανθρώπινο πρόσωπό του τώρα που οι δημότες του τον έχουν περισσότερο ανάγκη από ποτέ. Γι’ αυτό το λόγο ζήτησε την παράταση πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΥΑ αλλά και την επανασύνδεση σε ΔΕΗ, ΝΕΡΟ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ σε όσους συμπολίτες μας έχουν κοπεί αυτά τα αγαθά και για όσο διάστημα διαρκεί αυτή η κρίση.
Επίσης στις 30 Μαρτίου με νέα επιστολή και μετά από απαίτηση δεκάδων συμπολιτών μας, ζήτησε και πάλι από τον Δήμαρχο Αιγιαλείας, αφού δεν είχε δοθεί κάποια ικανοποιητική απάντηση, τα αυτονόητα! Να στηρίξει δηλαδή έμπρακτα τις επιχειρήσεις της πόλης και να τις απαλλάξει από τα τέλη δείχνοντας την ανθρωπιά και την ευαισθησία ενώ επιπλέον τόνισε πως δεν ζητά αλλά απαιτεί μέχρι την τελική του δικαίωση!
Ακολούθησε και άλλη συνάντηση στο Δημαρχείο με φορείς της περιοχής όπου και εκεί δε δόθηκε κάποια ικανοποιητική απάντηση και ερχόμαστε σήμερα με κοινή επιστολή των δύο Βουλευτών Αλεξοπούλου και Φωτήλα να βλέπουμε πως και στα ανώτερα κλιμάκια εισακούστηκε αυτό το πάγιο αίτημα και πως και αυτοί από την πλευρά τους ζητούν με κοινή τους δήλωση την ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών της Αιγιάλειας!
Στην επιστολή αναφέρουν τα εξής:

«Ζούμε μία πρωτοφανή στα χρονικά της ανθρωπότητας πανδημία του κορωνοϊού που έχει επηρεάσει αρνητικά την οικονομία και την κοινωνία στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο. Σχεδόν όλες οι κοινωνικές ομάδες της χώρας έχουν υποστεί απώλειες στο εισόδημά τους. Μία από αυτές είναι οι μικρές τοπικές επιχειρήσεις που αναγκαστικά ανέστειλαν την λειτουργία τους. Η ελληνική κυβέρνηση εδώ και ένα μήνα υλοποιεί ένα μεγάλο πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών όπως και όλων των συμπολιτών μας που πλήττονται από την παρατεταμένη κρίση, ενώ και ο ιδιωτικός τομέας δίνει το δικό του παρόν στη μεγάλη μάχη με δωρεές και χορηγίες εκατοντάδων εκατομμυρίων.

Από αυτό τον αγώνα δεν μπορεί και δεν πρέπει να λείψει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι άλλωστε η πρώτη επαφή των πολιτών με το κράτος και κατανοεί πιο καλά τα προβλήματα και τις ανάγκες τους. Ήδη, πολλοί δήμοι της χώρας έχουν προχωρήσει σε συγκεκριμένες φοροελαφρύνσεις – φοροαπαλλαγές στους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους της χώρας.

Είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο λοιπόν, να υπάρξει ανάλογη στήριξη και στα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας. Ο πρόεδρός του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, με επανειλημμένα υπομνήματά και συνεχείς τοποθετήσεις του στα ΜΜΕ, έχει επισημάνει την ανάγκη αυτή. Αποτελεί λοιπόν απαραίτητη προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων η απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη, τα τέλη κοινοχρήστων, των τραπεζοκαθισμάτων αλλά και  τα πάγια νερού στους πληττόμενους ΚΑΔ για όσο καιρό τουλάχιστον διαρκεί η πανδημία. Θα είναι μία ελάχιστη συνεισφορά του Δήμου στον αγώνα να μείνουν ζωντανές την επόμενη ημέρα οι μικρές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ώστε να μπορέσουν να ορθοποδήσουν.

Ως βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θεωρούμε υποχρέωσή μας να σταθούμε στο πλευρό αυτών που θα κληθούν να στηρίξουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».