Στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα το CD που μόλις ολοκληρώθηκε από τον Μουσικό Γιάννη Κριβέρη. Ένας φόρος τιμής σε έναν άνθρωπο που έζησε ως Έλληνας και πέθανε για την πατρίδα του.

Ο Γιάννης Κριβέρης γνωστός  από  τις συνεργασίες με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Παντελή Θαλασσινό, τον Γιάννη Σπανό και άλλους γνωστούς καλλιτέχνες.

Άνθρωπος σεμνός, χαμηλών τόνων, που όταν σου μιλάει για την δουλειά του, αλλάζει η έκφραση του προσώπου του, φωτίζεται, αποκτά την δυναμική αυτού που έχει εμβαθύνει στο αντικείμενό  του.

Ο Γιάννης Κριβέρης μίλησε στο aigialeiapress και στην Ιωάννα Δημουλά για το CD. Πρόκειται για ένα φόρο τιμής, το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει, όπως είπε χαρακτηριστικά, για αυτόν τον ήρωα. Τα έσοδα θα δοθούν για να φτιαχτεί η εκκλησία στο χωριό του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

[the_ad id=”46371″]

Όλοι οι συντελεστές άλλωστε εργάστηκαν χωρίς καμία αμοιβή μπροστά στο άκουσμα του ιερού αυτού σκοπού.

Το CD περιλαμβάνει εννέα μουσικές ενότητες . Πρόκειται για συναισθήματα  που αφορούν το παλικάρι, όπως τα ένιωσε ο μουσικός και αποτυπώθηκαν στο πεντάγραμμο. Είναι μια δουλεία τριών μηνών γεμάτη αγάπη και εναλλαγή συναισθημάτων θλίψης και θαυμασμού. Ένα μικρό δείγμα πήραμε την προηγούμενη Παρασκευή στην Παρουσίαση της ταινίας  «Πολιορκία» που παρουσιάστηκε στο κινηματοθέατρο Απόλλων. Εκεί λίγο πριν την έναρξη της ταινίας, ακούσαμε ένα κομμάτι  και είδαμε ένα βίντεο που πραγματικά σκόρπισε ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνειας.

Ο παρακινητής της ιδέας για την δημιουργία του CD ήταν ο Βασίλης Γεωργαντάς ο υπεύθυνος επικοινωνίας και marketing της «Άρατος», φίλος του Γιάννη, που ακούγοντας το πρώτο κομμάτι του πρότεινε να κάνει μια ολοκληρωμένη δουλειά.

[the_ad id=”46274″]

Στην συνέντευξη που ακολουθεί ο Γιάννης Κριβέρης έχει αναφερθεί στα ονόματα των συντελεστών ενώ σκόπιμα έχει παραλείψει κάποια, για ευνόητους λόγους, όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε και για τον πόλεμο που δέχεται .

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξέρουμε που και πως θα διατίθεται το CD στο ευρύ κοινό .

Ας παρακολουθήσουμε την συνέντευξη!!

Της Ιωάννας Δημουλά

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]