hxos toixosΟ εντοιχισμένος ήχος είναι η απόλυτη πολυτέλεια για κουζίνες, τραπεζαρίες και άλλους χώρους όπου θέλετε να παίξετε ή να ακούσετε μουσική. Τα εντοιχισμένα ηχεία είναι μία εξαιρετική εναλλακτική στα ηχεία δαπέδου, εκεί όπου η τοποθέτησή τους περιορίζεται από τον διαθέσιμο χώρο ή τη διακόσμηση.Ενώ πολλές υπάρχουσες εντοιχισμένες λύσεις σάς ζητούν να επιλέξετε μεταξύ του στιλ και του ήχου, το νέο σύστημα της Bang & Olufsen διασφαλίζει ότι οι λάτρεις του σχεδιασμού και του ήχου δεν θα χρειαστεί να συμβιβαστούν.

Η ενοποιημένη λύση περιλαμβάνει ενεργά ηχεία δύο δρόμων (BeoLab 15), ένα ενεργό subwoofer (BeoLab 16), τα οποία συνδέονται όλα με έναν ξεχωριστό, κρυφό ενισχυτή (Amplifier 1) και μετά τοποθετούνται μέσα στον τοίχο ή την οροφή.

Το νέο σύστημα βασίζεται σε ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών για την Bang & Olufsen δυνατοτήτων, με στόχο να μεταφέρει απίστευτο ήχο σε απροσδόκητα μέρη. Τα ενεργά ηχεία τιθασεύουν μια ποικιλία από high-end εξαρτήματα, για να παρέχουν εκτεταμένη ηχητική απόδοση από πολύ συμπαγείς κατασκευές. Οι ομάδες σχεδιασμού και μηχανικής συνεργάστηκαν για τη δημιουργία μιας ιδιαίτερης και ταυτόχρονα διακριτικής οπτικής ταυτότητας, με μηχανοκίνητη λειτουργία κλίσης, η οποία κατευθύνει τον ήχο εκεί όπου θέλετε, όταν τα ηχεία είναι ενεργοποιημένα, και μετά αποσύρεται και γίνεται ένα με την επιφάνεια, όταν πλέον δεν είναι απαραίτητη.

Ο κυκλικός σχεδιασμός είναι διακριτικός αλλά ιδιαίτερος. Όταν είναι απενεργοποιημένα, τα ηχεία και το subwoofer βρίσκονται σε ευθεία με τον τοίχο και το μόνο που παρατηρείται είναι μία κομψή, γεωμετρική σύνθεση από το σχεδιαστή Anders Hermansen. Ανοίξτε τη μουσική και η μηχανοκίνητη λειτουργία κλίσης των ηχείων κατευθύνει με μαγικό τρόπο τον ήχο ακριβώς εκεί που θέλετε για απίστευτη ακουστική απόδοση. Τα ηχεία διατίθενται σε ματ αλουμίνιο, με υφασμάτινα καλύμματα σε λευκό ή μαύρο. Το subwoofer διατίθεται σε ματ αλουμίνιο.

Διακριτική ισχύς

«Αυτή η ενεργή εντοιχισμένη ηχητική λύση δημιουργήθηκε για εγκαταστάσεις όπου οι άνθρωποι θέλουν απίθανο ήχο χωρίς να πρέπει να αφιερώσουν επιδαπέδιο χώρο στα ηχεία» λέει ο product manager Michael Jensen. «Ο συνδυασμός δύο ηχείων και ενός subwoofer – όλα ενσωματωμένα και όλα με μονάδες που τροφοδοτούνται από ξεχωριστούς ενισχυτές – προσφέρει μια εξαιρετική ηχητική εμπειρία σε όλο το δωμάτιο, ενώ η μηχανοκίνητη κλίση προσδίδει μια μαγική πινελιά που ενισχύει την εμπειρία ακρόασης» προσθέτει.

Πρωτοποριακή λειτουργία κλίσης

Η νέα λειτουργία κλίσης στο BeoLab 15 σας επιτρέπει να κατευθύνετε τους υψηλούς και μεσαίους τόνους ακριβώς εκεί που θέλετε. Ενεργοποιήστε το σύστημα και το ηχείο αποκτά αυτόματα κλίση σύμφωνα με τις προρυθμισμένες γωνίες, ώστε να κατευθύνει τον ήχο σωστά για βέλτιστη ακρόαση. Απενεργοποιήστε το σύστημα και το BeoLab 15 επιστρέφει στη θέση του και γίνεται ένα με την επιφάνεια.

Κάθε μονάδα στα ενεργά ηχεία του συστήματος τροφοδοτείται από τον δικό της ενισχυτή. Αυτό επιτρέπει στην Bang & Olufsen να συμπεριλαμβάνει εξαρτήματα υψηλής απόδοσης μέσα σε συμπαγή πλαίσια ηχείων που είναι εύκολο να ενσωματωθούν στους περισσότερους τοίχους και να εξακολουθούν να ακούγονται υπέροχα. Το νέο σύστημα συμμορφώνεται με τους διεθνείς κώδικες κατασκευής, κρατώντας ξεχωριστά τους ενισχυτές και τις μονάδες των ηχείων. Το πρωτοποριακό χαρακτηριστικό αντιστάθμισης καλωδίων ρυθμίζει αυτόματα όλα τα καλώδια σε απόσταση μέχρι τα 100 μέτρα, για να διασφαλίσει τη βέλτιστη απόδοση στα μπάσα.

Το BeoLab 15 είναι ένα ενεργό ηχείο, κλειστού πλαισίου, δύο δρόμων, με ένα tweeter ¾” και μια μονάδα μεσαίων συχνοτήτων 3”, το οποίο διαθέτει λειτουργία κλίσης για να κατευθύνει τον ήχο σε γωνία μέχρι τις 45° από τη στάνταρ επίπεδη θέση.

Το BeoLab 16, το ενεργό subwoofer του συστήματος, περιλαμβάνει δύο ζεύγη woofer 4” σε ξεχωριστά σφραγισμένα πλαίσια, τα οποία συγχρονίζονται χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Acoustic Balance Principle για να προσφέρουν βαθιά μπάσα χωρίς ανεπιθύμητες δονήσεις στον τοίχο.

Ο ενισχυτής Amplifier 1 περιέχει έξι ξεχωριστούς ενισχυτές. Δύο μονάδες Κλάσης D με ονομαστική ισχύ 2 x 150 watt τροφοδοτούν το subwoofer. Κάθε BeoLab 15 τροφοδοτείται με 150 watt για τη μονάδα των μεσαίων συχνοτήτων και 45 watt για το tweeter. Η λειτουργία Adaptive Bass Linearisation διατηρεί τα βαθιά μπάσα εκλεπτυσμένα και έντονα καθ’ όλη την κλίμακα μέχρι τα 45 Hz.

Η νέα ηχητική λύση των BeoLab 15, BeoLab 16 και Amplifier 1 διατίθεται από τον Ιανουάριο του 2013.

Πωλούνται αποκλειστικά στα καταστήματα της Bang & Olufsen:

Golden Hall – Λ. Κηφισίας 37Α Μαρούσι, 15122 Τηλ. 2106839555
Θεσσαλονίκη – Κηφισίας 48, 55134 Τηλ. 2310444455

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.bang-olufsen.com/en/sound/loudspeakers/beolab-15-16

zougla.gr