Τα iPhones και iPads που χρησιμοποιούν το λειτουργικό iOS 12, δεν είναι ασφαλή παρουσιάζουν κενά ασφαλείας και οι κάτοχοί του κινδυνεύουν να πέσουν θύματα επιτηδείων οι οποίοι εύκολα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα. του κινητού τους. Αυτό αφορά τα iPhone XS, το iPhone XS Max και το iPhone XR και γενικότερα όχι μόνο τα τελευταία iPhones της, αλλά κάθε iPhone ή iPad που μπορεί να αγοράσει κανείς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας ανάκτησης δεδομένων DriveSavers κάποιος μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία των συσκευών αυτών με “ποσοστό επιτυχίας 100%”.

Επιπλέον, σε αντίθεση με τα περισσότερα κενά ασφαλείας για τα οποία η Apple ενημερώνεται, αυτό κρατιέται μυστικό.

[the_ad id=”46371″]

Μιλώντας στο MacRumors, η DriveSavers εξηγεί ότι χτίζει μια υπηρεσία γύρω από αυτό το ελάττωμα και χρεώνει τους χρήστες έως και 3.900 δολάρια αν θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε κλειδωμένες συσκευές.

Η εταιρεία προσθέτει ότι χρησιμοποιεί αυστηρά πρωτόκολλα ταυτοποίησης από τους πελάτες για να εξασφαλίσει ότι δεν “χακάρει” ένα iPhone ή ένα iPad που ανήκει σε κάποιον άλλον.

Είτε πιστέψουμε την DriveSavers για αυτό είτε όχι, το πρόβλημα είναι ότι άλλοι μπορεί να μην είναι τόσο ηθικοί.

Με την DriveSavers να κρατά το ελάττωμα μυστικό για να προστατεύσει τη νέα της υπηρεσία, η Apple έχει πολλή δουλειά να κάνει για να βρει το πρόβλημα και να το διορθώσει. Και μέχρι τότε, μπορεί να μπουν πολύ περισσότεροι χάκερς στον αγώνα για να το ανακαλύψουν και να το εκμεταλλευτούν… αν δεν το χουν κάνει ήδη.

[the_ad id=”46274″]

Άλλωστε, δεν χρειάζεται να είναι είναι κανείς ιδιοφυΐα για να καταλάβει ότι εάν μπορείς να δημιουργήσεις ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο που χρεώνει τους ιδιοκτήτες 3.900 δολάρια για να ανακτήσει τα δεδομένα τους, οι χάκερς μπορούν να χρεώνουν τουλάχιστον τα ίδια για να δώσουν πρόσβαση σε iPhones και iPads άλλων ανθρώπων ή να σας επιτρέψουν να ξαναμπείτε στη συσκευή σας αφού αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτή και την κλειδώσουν.

Η Apple προωθεί εδώ και καιρό την ασφάλεια των συσκευών της ως βασικό επιχείρημα πώλησης. Αλλά σε μια εποχή που οι πωλήσεις των νέων iPhones δείχνουν ήδη να δοκιμάζονται, αυτό είναι ακριβώς το είδος της εξέλιξης (μετά από μία ακόμη ανάκληση hardware) που είναι απίθανο να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να τα αγοράσουν…
sofokleousin.gr

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]