Ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά για τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, χαρακτήρισε το 2018 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, κατά τη διάρκεια κοπής της πίτας, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της υπηρεσίας στην Πάτρα, την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019.

«Το 2018 δεν χάσαμε ούτε ευρώ. Μάλιστα διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε 10 εκατ. ευρώ επιπλέον πόρους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το Πρόγραμμα «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», ικανοποιώντας 1.731 αιτήματα, δηλαδή το σύνολο των νέων αγροτών που πληρούσαν τις προϋποθέσεις» ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας  προσθέτοντας:

«Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την αγροτική οικονομία. Διπλασιάσαμε τους πόρους για τις  υποδομές των αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Το Πρόγραμμα  leader βρίσκεται σε εξέλιξη. Στηρίζουμε την εξωστρέφεια και προωθούμε τα αγροτικά προϊόντα μέσω της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης».

[the_ad id=”46371″]

Το 2018 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προχώρησε παράλληλα σε σημαντικές παρεμβάσεις για την οικονομική στήριξη της κτηνοτροφίας, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στα ζητήματα που αφορούν τη τιμή του γάλακτος. Συνεχίζει να  διεκδικεί τον αγροτικό εξηλεκτρισμό για τις κτηνοτροφικές μονάδες, όπως επίσης την ενίσχυση των υπηρεσιών της με κτηνιάτρους.

Με προτεραιότητα τη στήριξη των παραγωγών και των μεταποιητών, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το 2019, θα υλοποιήσει ολοκληρωμένα προγράμματα παρεμβάσεων στον αγροτικό τομέα.

Στα ποσοστά απορροφητικότητας του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Μητρόπουλος επισημαίνοντας: «Είμαστε δυνατοί και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους ανθρώπους της υπαίθρου, γιατί η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη».

Ο Περιφερειάρχης τέλος, εξήρε τη συμβολή των υπηρεσιακών παραγόντων στην επίτευξη των στόχων, ευχαριστώντας θερμά και τους υπαλλήλους για τη συνεχή και αθόρυβη προσφορά τους, στο έργο που έχει σχεδιαστεί  και υλοποιείται, με επίκεντρο την αγροτική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας.

[the_ad id=”46274″]

Στην εκδήλωση επίσης παρέστησαν, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σταύρος Βέρρας, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Βασίλειος Μιχαλόπουλος, ο Προϊστάμενος ΔΑΟΚ Π.Ε Αχαΐας Νίκος Κοσμάς, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Χαρά Οικονόμου, οι προϊστάμενοι τμημάτων και όλο το προσωπικό των υπηρεσιών.

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]