Αν εξετάσουμε ιστορικά το θέμα των αποχετεύσεων και των αποφράξεων, θα δούμε πως ειδικά οι πρώτες απασχόλησαν τον άνθρωπο από τις πρώτες στιγμές που εμφανίστηκε στη Γη. Όσο όμως ζούσε νομαδικά και εκτός οργανωμένων κοινωνιών, οι αποχετεύσεις είχαν αφεθεί στο… έλεος των ποταμών, των λιμνών ή ακόμη και της θάλασσας.

Δημιουργώντας τις πρώτες κοινωνίες και έχοντας ως επίκεντρο την οικογένεια (τα μέλη του γένους που κατοικούν στο ίδιο σπίτι), ο άνθρωπος άρχισε να βλέπει πιο σοβαρά το θέμα της απορροής των υδάτων και κάπως έτσι δημιουργήθηκαν τα πρώτα αποχετευτικά δίκτυα. Ένα πολύ αξιοθαύμαστο παράδειγμα αποτελεί το αποχετευτικό σύστημα της Κνωσού, ειδικά αυτό που βρισκόταν στα ανάκτορα.

Μαζί όμως με τις αποχετεύσεις εμφανίστηκαν και τα πρώτα αποφρακτικά προβλήματα, που οφείλονται στην αστυφιλία, στις κακές και πρόχειρες κατασκευές που κάποιες φορές προκύπτουν από ανάγκη (π.χ. αυθαίρετα), στην απρόσεκτη χρήση των αποχετεύσεων από ορισμένους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές, αλλά και από τη φυσιολογική φθορά που μοιραία φέρνει ο χρόνος.

Η απάντηση στα αποφρακτικά προβλήματα δεν είναι βέβαια άλλη από τις εταιρείες αποφράξεων που στο πέρασμα των αιώνων έγιναν ιδιαίτερος, ξεχωριστός κλάδος. Καθώς μάλιστα τα απλά σπίτια γίνονταν μεγάλες πολυκατοικίες ή παρουσιάζονταν όλο και πιο μεγάλες κατασκευές, όπως νοσοκομεία ή ξενοδοχεία, η παρουσία των εταιρειών αποφράξεων ειδικά σε πυκνοκατοικημένες περιοχές έγινε όλο και πιο έντονη και σημαντική.

Ακολουθώντας μάλιστα την πρόοδο της τεχνολογίας, οι επιχειρήσεις αυτές έγιναν όλο και πιο αξιόπιστες και αποτελεσματικές, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του πελάτη. Δυναμική είναι επίσης η συμβολή τους στα πλημμυρικά φαινόμενα που ολοένα και πιό συχνά ταλαιπωρούν τις επαρχιακές πόλεις, όπως πχ η Σκιάθος τον προηγούμενο χρόνο αλλά και την πρωτεύουσα, όπως το Περιστέρι, το Ίλιον, η Μάνδρα, η  Γλυφάδα κλπ

Σήμερα πλέον με ένα μόνο τηλεφώνημα μπορεί κανείς να έχει άμεση πρόσβαση σε μια εταιρεία αποφράξεων, αν δει ότι το αποχετευτικό του παρουσιάζει κάποια δυσλειτουργία. Και θα διαπιστώσει αμέσως πως η απάντηση θα είναι άμεση, αποτελεσματική και με κόστος σε λογικά πλαίσια. Ειδικά στη σημερινή τόσο δύσκολη εποχή για τα νοικοκυριά, οι αποφράξεις δεν μπορούν επ’ ουδενί να αποτελέσουν πεδίο κερδοσκοπίας και εκμετάλλευσης.

Το πιο μεγάλο πλεονέκτημα των εταιρειών αποφράξεων είναι η διαθεσιμότητά τους όλο το 24ωρο, χάρη στο πολυπληθές προσωπικό τους και στις σωστά κατανεμημένες βάρδιές τους. Αν μάλιστα είναι κανείς συχνός πελάτης των εταιρειών αποφράξεων γνωρίζει πολύ καλύτερα πόσο καλή δουλειά μπορούν να κάνουν, αφού έχει μεγαλύτερο δείγμα γραφής.

Η πρώτη γνωριμία πάντως μπορεί να γίνει είτε διαδικτυακά είτε από τις πληροφορίες καταλόγου, ή ακόμη και με… προξενιό, μέσω ενός φίλου που έχει ήδη δεχθεί τις υπηρεσίες από μια τέτοια εταιρεία. Σημαντικός παράγοντας είναι επίσης η έδρα της εταιρείας, καθώς το αποφρακτικό πρόβλημα κάποιες φορές μπορεί να είναι τόσο πιεστικό που να απαιτεί την πολύ γρήγορη παρουσία των ειδικών στον χώρο.

Η δράση των επαγγελματιών είναι πάντα γρήγορη και εγγυημένη, ενώ αρκετές εταιρείες δίνουν και πιστοποιητικά, τα οποία διαβεβαιώνουν πως έγινε σωστή δουλειά και ότι σε περίπτωση υποτροπής ο πελάτης δεν υποχρεούται να πληρώσει κάποιο επιπλέον ποσό.
Ακόμη, οι εταιρείες αποφράξεων ασχολούνται και με τους ελέγχους των σωληνώσεων και των υπόλοιπων τμημάτων του αποχετευτικού δικτύου, ενώ καταπιάνονται και με άλλες εργασίες που μπορεί να απαιτηθούν σε μια πολυκατοικία, όπως το άδειασμα φρεατίων και δεξαμενών.

Προληπτικά ή όχι λοιπόν, μη διστάσετε να απευθυνθείτε σε μια τέτοια επιχείρηση για θέματα που αφορούν το αποχετευτικό του διαμερίσματος ή της πολυκατοικίας σας.
Πηγή πληροφοριών:  https://www.apofraxeis4u.gr

 

[the_ad id=”46704″]