Παρατάξεις μειοψηφίας: Απόφαση «κόλαφος» του Ελεγκτικού Συνεδρίου εκθέτει ανεπανόρθωτα τη συμμαχική Δημοτική Αρχή

0
1319

Τους τελευταίους μήνες, ως Δημοτικές Παρατάξεις της Μειοψηφίας του Δήμου Αιγιαλείας, είχαμε θίξει δημόσια αλλά και με κοινή αίτησή μας προς το Δημοτικό Συμβούλιο, τις στρεβλές, βιαστικές και εν πολλοίς αδικαιολόγητες αποφάσεις της συμμαχικής Δημοτικής Αρχής των  κ.κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, Βασιλικής Ψυχράμη και Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου, σχετικά με το νέο καθεστώς Άρδευσης όλης της επικράτειας του δήμου.

Στις εμπεριστατωμένες τοποθετήσεις μας, οι εμμονές της πλειοψηφίας του Δήμου, δεν της επέτρεψα να δει τα σφάλματά της, σε βάρος του ιδίου του Δήμου, της ΔΕΥΑΑ και των συνδημοτών.

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε οικτρά!

Εδώ και λίγες ημέρες, ο Δήμαρχος και οι συμμετέχοντες στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΑ, σκόπιμα μας αποκρύπτουν,   Δημόσιο Έγγραφο, που έρχεται να επιβεβαιώσει την πολιτική μας στάση, να «ξεσκεπάσει» και να διαψεύσει αυτούς που υποστήριζαν ότι όλες τις πράξεις τους, γύρω από τον Τομέα της Άρδευσης, ήταν σωτήριες, εξορθολογιστικές καιπρος όφελος των οικονομικών του Δήμου.

Ενημερώνουμε λοιπόν τους δημότες της Αιγιάλειας, ότι:

Με ημερομηνία 6-5-2020,  κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου του Κράτους , το οποίο έλεγξε την απόφαση της ΔΕΥΑΑ (11-10-2019) με την οποία παραχωρεί πλήρως τη διαχείριση και τη λειτουργία του Συστήματος Άρδευσης σε Ιδιωτική Εταιρεία, με κόστος 650.000 ευρώ, έκρινε ότι:

  • «Είναι αδικαιολόγητη η οικονομική επιβάρυνση του προϋπολογισμού της ΔΕΥΑΑ, αφού οι εργασίες εμπίπτουν στα συνήθη καθήκοντα των υπαλλήλων της και δεν επιτρέπεται να ανατίθεται σε τρίτους»!

 

  • «Δεν υπάρχει επαρκής αιτιολογία, σχετικώς με την αντικειμενική αδυναμία της ΔΕΥΑΑ να εκτελέσει αυτή, τις προς ανάθεση υπηρεσίες (σε Ιδιώτη), με ίδια μέσα», με δεδομένο ότι στην απόφαση, η ίδια η ΔΕΥΑΑ αναφέρει ότι …«είναι σε θέση να ασκήσει με επιτυχία την αρμοδιότητα, που ανήκε στον Δήμο, λόγω της κατάλληλης οργάνωσης και των δυνατοτήτων της»!
  • «Γιατί δεν είναι δυνατή η διεκπεραίωση από τη ΔΕΥΑΑ του αντικειμένου της σύμβασης, για κάθε μία από τις Ομάδες Εργασιών;»! 
  • «Δεν τεκμηριώνεται κατά τρόπο διαφανή και ορισμένο, ο προϋπολογισμός των ελεγχόμενων υπηρεσιών»! 
  • – «Αναβάλλει την έκδοση οριστικής πράξης»!

Τα παραπάνω, αυταπόδεικτα πια, αποτελούν απόφαση «κόλαφο» για τη συμμαχική Δημοτική Αρχή!

Ο «έμπειρος», κατά τ’ άλλα – Δήμαρχος, για να προλάβει τη νέα Αρδευτική Περίοδο του 2020 , θα πρέπει τώρα άρον – άρον να επιστρέψει στο παλαιό Σύστημα Άρδευσης και να «τρέξει» να κάνει Απευθείας Αναθέσεις σε Εργολάβους, για τις εργασίες που απαιτούνται, ώστε να μπορέσουν να ποτίσουν οι δημότες.

Ο κ. Δ. Καλογερόπουλος και οι άλλοι συμπορευόμενοι δημοτικά μαζί του κ.κ. Β. Ψυχράμη και Γ. Τριανταφυλλόπουλος, πήραν την Υπηρεσία Άρδευσης  από τον Δήμο, χωρίς καν να προσπαθήσουν να την ενισχύσουν και να τη βελτιώσουν.

Χρησιμοποίησαν ως «βολικό όχημα και πρόσχημα» τη ΔΕΥΑΑ και τις δυνατότητές της, για να επιχειρήσουν να παραδώσουν την Υπηρεσία Άρδευσης σε Ιδιώτη, με το αζημίωτο!

Τους προειδοποιούμε πώς, αυτοί και μόνο, θα είναι οι υπεύθυνοι, αν με τα «τερτίπια» τους βλάψουν την υγιή ΔΕΥΑΑ.

Η συμμαχική Δημοτική Αρχή είναι πλέον – αν μη το άλλο – ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη και υπόλογη, απέναντί μας θεσμικά και κυρίως απέναντι στους δημότες, τα χρήματα των οποίων επιχείρησε να «σκορπίσει» αναίτια σε Ιδιώτες …απομυζώντας από τους μικρομεσαίους και φτωχούς αγρότες μας υπερβολικά και παράλογα Τέλη Άρδευσης …έως και 500% πάνω!

Έστω και τώρα, καλούμε τη Δημοτική Αρχή, να πάρει  άμεσα πίσω, ότι μόνη της έχει αποφασίσει, αφού παρανόμως δεν επέτρεψε καν στη μειοψηφία να εκπροσωπείται στο Δ.Σ της ΔΕΥΑΑ. Τώρα καταλάβαμε καλά πώς είχε σχέδιο και δεν μας ήθελε στα πόδια της να την ελέγχουμε θεσμικά.

Την καλούμε, άμεσα, να επανακαθορίσει τη στάση της, υιοθετώντας τις κατατεθειμένες προτάσεις μας, ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, για ακύρωση:

1ον Της απόφασης μεταφοράς της Υπηρεσίας Άρδευσης από το Δήμο στη ΔΕΥΑΑ.

2ον Της απόφασης για αύξηση των Τελών Άρδευσης.

Παράλληλα, με μέτρα ενίσχυσης και θωράκισης, η Δημοτική Αρχή καλείται να συνεχίσει τη λειτουργία της Υπηρεσίας Άρδευσης στον Δήμο Αιγιαλείας και όχι μέσω της ΔΕΥΑΑ.

Χρήστος Γούτος «ΑΙΓΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ»

Παναγιώτης Παπακωνσταντινόπουλος «Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α»

Αγγελική Κουρή «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»