Με την υπογραφή νέας σύμβασης για την ολοκληρωμένη διαχείριση και καταπολέμηση κουνουπιών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εξασφαλίζεται μέχρι και το 2021 η υλοποίηση του δυναμικού προγράμματος πενταετούς διάρκειας, που ξεκίνησε από το 2017.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έκανε ένα σημαντικό βήμα, εξασφαλίζοντας τη συνέχιση του προγράμματος, καθώς διεκδίκησε και εξασφάλισε πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την «Ολοκληρωμένη Διαχείριση και Καταπολέμηση Πληθυσμού Κωνωπωειδών στην ΠΔΕ», ύψους 2.700.000 ευρώ και για τα έτη 2019-2021. Έτσι, η εφαρμογή του προγράμματος θα πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου έως και το 2021.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ
«Σχεδιάσαμε ένα ολοκληρωμένο έργο καταπολέμησης κουνουπιών, υψηλών προδιαγραφών, διεκδικήσαμε επιπλέον πόρους και συνεχίζουμε να υλοποιούμε ένα πενταετές πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Γιατί για εμάς προέχει η ποιότητα ζωής των κατοίκων, η προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και η ενίσχυση του τουρισμού. Το σχέδιο καταπολέμησης κουνουπιών στη Δυτική Ελλάδα διαρκεί ολόκληρο το χρόνο και φέρνει αποτελέσματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι λαμβάνοντας υπ όψη τα δεδομένα του 2018, το ΚΕΕΛΠΝΟ προχώρησε στην επαναταξινόμηση ως μη επηρεαζόμενων κοινοτήτων και οικισμών της Δυτικής Ελλάδας που τα προηγούμενα χρόνια συνδέονταν με κρούσματα ελονοσίας».

[the_ad id=”46371″]

  • Το έργο που υλοποιείται για μια πενταετία αποτελεί πρότυπο για ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς χρησιμοποιούνται νέες τεχνικές με σεβασμό στο περιβάλλον και την προστασία του οικοσυστήματος, που παράλληλα αποδεικνύονται αποτελεσματικές για την καταπολέμηση των κουνουπιών.
  • Με βάση τη σύμβαση μεταξύ άλλων θα γίνουν ψεκαστικές παρεμβάσεις σε 350.000 στρέμματα υγροτοπικών συστημάτων, 1600 χιλιόμετρα καναλιών και ρεμάτων, 15.000 στρέμματα πλημμυρισμένων εκτάσεων, 800 διάσπαρτες εστίες στο αγροτικό και περιαστικό σύστημα, 25.000 φρεάτια ομβρίων σε πόλεις και οικισμούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
  • Η υλοποίηση του έργου γίνεται υπό την εποπτεία του βοηθού Περιφερειάρχη για θέματα Υγείας και Αλληλεγγύης Αντώνη Χαροκόπου, ο οποίος παρευρέθηκε στην υπογραφή της σύμβασης μαζί με την προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Γεωργία Πλώτα.
  • Την ευθύνη για το σχεδιασμό του προγράμματος έχει η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού διεκδικήθηκαν και διασφαλίστηκαν τα κονδύλια. Παράλληλα, από τη Διεύθυνση Οικονομικού της Περιφέρειας διενεργήθηκαν έγκαιρα οι διαγωνιστικές διαδικασίες, ώστε να επιτευχθεί η αδιάλειπτη συνέχεια του προγράμματος.
  • Για θέματα όχλησης και προστασίας από τα κουνούπια στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το κοινό μπορεί να απευθύνεται από σταθερό τηλέφωνο στον αριθμό 8001124424 (χωρίς χρέωση) από Δευτέρα έως και Παρασκευή κατά τις ώρες 09.00 π.μ-5.00 μ.μ. Επίσης, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας: 2613620740 και 2613620714.

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”57928″]