Η συμμετοχή της Περιφέρειας ως τιμώμενης περιοχής στη φετινή τουριστική έκθεση «Φιλοξένια» της Θεσσαλονίκης αποδεικνύει την δυναμική που αναπτύσσει στον τουρισμό τα τελευταία χρόνια η Δυτική Ελλάδα, γεγονός που αποτυπώνεται και στην σταθερά αυξανόμενη ροή επισκεπτών.

Η «34η Φιλοξένια» ανοίγει τις πύλες της αύριο Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 και στη συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε σήμερα Πέμπτη από την διοίκηση της Helexpo-ΔΕΘ στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» του εκθεσιακού κέντρου Θεσσαλονίκης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «σήμερα η Δυτική Ελλάδα –στο σύνολο της- μπαίνει σε μια εποχή όπου οι πολύχρονες προσπάθειες μας στον τομέα του τουρισμού αρχίζουν ν’ αποφέρουν καρπούς. Χρησιμοποιούμε όλα τα σύγχρονα μέσα που οι νέες τεχνολογίες μάς προσφέρουν ώστε ν’ αναδείξουμε το τουριστικό μας προϊόν.  Επιμένουμε στην τουριστική προβολή».

Στη συνέχεια ο κ. Κατσιφάρας επεσήμανε ότι η Περιφέρεια ενθαρρύνει επενδύσεις που ενισχύουν τις τουριστικές υποδομές, βελτιώνει συνεχώς τις συνθήκες πρόσβασης, την εικόνα και την λειτουργικότητα σημείων που προσελκύουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών και εστιάζει συνεχώς στην ανάδειξη και την αξιοποίηση και άλλων περιοχών της Δυτικής Ελλάδος που έχουν δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης.

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης έκανε αναφορά στα μεγάλα έργα υποδομής («Ολυμπία Οδός», «Νέα Οδός», Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου) που έχουν συμβάλλει στην αύξηση των επισκεπτών στην Δυτική Ελλάδα αλλά και σε παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί από την Περιφέρεια. Ειδική μνεία έκανε σε δυο πρόσφατες πρωτοβουλίες της Περιφέρειας, την δρομολόγηση της αναβάθμισης των χερσαίων χώρων στο λιμάνι Κατακόλου αλλά και του εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων.

«Στην Δυτική Ελλάδα επενδύουμε στον τουρισμό. Προσπαθούμε –και το πετυχαίνουμε- να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που ευνοεί την υγιή επιχειρηματικότητα, ενισχύει τις παραγωγικές δομές, δίνει απασχόληση. Βλέπουμε τον τουρισμό ως βασικό πυλώνα της οικονομικής ανάταξης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιοχής μας. Τ’ αποτελέσματα έως τώρα όχι μόνο μας δικαιώνουν αλλά και μας υποχρεώνουν να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο με ακόμα μεγαλύτερη επιμονή», σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας.

Επίσης, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στην συμβολή των αγροδιατροφικών προϊόντων ως στοιχείων ενισχυτικών στην προσέλκυση επισκεπτών στην Δυτική Ελλάδα, μέσω του οινο-γαστρονομικού τουρισμού.

[the_ad id=”46371″]

Να σημειωθεί ότι, μεταξύ των άλλων εκδηλώσεων που η Περιφέρεια προγραμματίζει στο πλαίσιο της φετινής «Φιλοξένια» είναι το Σάββατο (15.00) το γαστρονομικό event για τους επισκέπτες της έκθεσης, με την συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και η συμμετοχή της στην εκδήλωση «Οι δρόμοι του κρασιού», την Κυριακή. Στις δυο εκδηλώσεις την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος θα εκπροσωπήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος. 

Στη συνέντευξη Τύπου παρόντες ήσαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος και η Εκτελεστική Γραμματέας της ΠΔΕ Διονυσία Μαράτου.

[the_ad id=”46274″]

-Απόσπασμα από τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=Px-MDtJtLJg

– Απόσπασμα από την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα στη συνέντευξη Τύπου, στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=BumPo-cWYOY

 

[the_ad id=”57928″]

 

[the_ad id=”46704″]