Με αφορμή κείμενο που διανεμήθηκε από υπηρεσιακό παράγοντα στους υποψηφίους Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας και στους υποψηφίους Δημάρχους Αιγιάλειας, αναφορικά με το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας στην Αιγιάλεια, από την Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ανακοινώνονται τα εξής:

α) Το κείμενο είναι ανυπόστατο στο σύνολο του, δεν απηχεί στην πραγματικότητα και είναι προφανές ότι επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, λίγα 24ωρα πριν από τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

β) Είναι απολύτως αυτονόητο ότι η λειτουργία του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας Αιγιαλείας κρίνεται απαραίτητη διότι προσφέρει σημαντικό ρόλο στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα της περιοχής. Γνωστό δε είναι ότι στις περιπτώσεις που παρίσταται έκτακτη ανάγκη στηρίζεται από προσωπικό της Κεντρικής Υπηρεσίας (ΔΑΟΚ ΠΕ Αχαΐας).

γ) Στο γενικότερο προγραμματισμό της Περιφέρειας και μετά την ψήφιση του νέου της Οργανισμού, η λειτουργία όλων των περιφερειακών Γραφείων Γεωργικής Ανάπτυξης κρίνεται απαραίτητη και απολύτως αναγκαία με τρανταχτή απόδειξη το γεγονός ότι αναβαθμίστηκαν σε Τμήματα Αγροτικής Οικονομίας. Κύριο και μόνιμο μέλημα της Περιφερειακής Αρχής είναι η περαιτέρω στελέχωσή τους με το κατάλληλο επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό είτε μέσω της διαδικασίας κινητικότητας των υπαλλήλων είτε με τον μορφή νέων διορισμών.

Τέλος θεωρούμε ότι ο αγρότης, ο κτηνοτρόφος, και ο επιχειρηματίας που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα πρέπει να στηρίζεται άμεσα από την Πολιτεία και στον τόπο του κάτι το οποίο κάνουν με συνέπεια και ευθύνη οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας.

 

Ο Προϊστάμενος της
Γενικής Δ/νσης Περιφερειακής Αγροτικής
Οικονομίας & Κτηνιατρικής
Σταύρος Βέρρας

 

[the_ad id=”46704″]