Η αντίστροφη μέτρηση για την προκήρυξη εκλογών ξεκίνησε, καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί, σήμερα 10 Ιουνίου στις 18.30μμ, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με σκοπό την διάλυση της κυβέρνησης.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μέγαρο Μουσικής όπου στις 8 το βράδυ θα γίνει η παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει και των πρόωρων εκλογών στις 7 Ιουλίου.

Μετά την πανωλεθρία που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι ανοίγει η ψαλίδα της διαφοράς με την Νέα Δημοκρατία, ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να εξαγγείλει ένα νέο μπαράζ προεκλογικών παροχών και μέτρων με την ελπίδα να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που επικρατεί και να καταφέρει να «γλυκάνει» με μέτρα ελάφρυνσης την μεσαία τάξη.

Ήδη, στην Κουμουνδούρου, όπως και στα άλλα κόµµατα, άρχισε η διαδικασία για τα ψηφοδέλτια, ωστόσο, το πρόβληµα, για το κυβερνών κόµµα είναι πως τουλάχιστον 85 – 95 βουλευτές πιθανότατα να μην πετύχουν την επανεκλογή τους. Την απειλή του κοινοβουλευτικού και κατ’ επέκταση πολιτικού αφανισμού δεν αντιμετωπίζουν μόνο οι βουλευτές της περιφέρειας όπου η Κουμουνδούρου θα περιοριστεί σε μια έδρα – από 2 εως 4 που κατέχει σήμερα – αλλά και προβεβλημένα στελέχη των μεγάλων αστικών κέντρων.

[the_ad id=”46371″]

 

Από την άλλη, τίποτα απ’ όσα έγιναν τις τελευταίες ηµέρες δεν ευνοεί το στόχο και την προσδοκία που θέλει να καλλιεργήσει ο πρωθυπουργός ότι η διαφορά των 9,4 µονάδων από τη Ν.∆. στις ευρωεκλογές µπορεί να ανατραπεί. «Κι όµως, γυρίζει», δήλωσε ο κ. Τσίπρας, επιστρατεύοντας τον… Γαλιλαίο στην επιχείρηση αντεπίθεσης, αλλά οι αλλοπρόσαλλες πολιτικές κινήσεις και, κυρίως, το ρουσφετολογικό αλαλούµ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο πλήττουν ευθέως το κυβερνών κόµµα.

Ο Αλέξης Τσίπρας μεταξύ άλλων αναμένεται να εξαγγείλει:

  • 500.000 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης/τετραετία,
  • έμφαση στους νέους εργαζόμενους και τις γυναίκες,
  • κίνητρα για προσλήψεις νέων εργαζομένων,
  • νέα αύξηση κατώτατου μισθού

Ενα πρόγραμμα το οποίο θα ρίξει το βάρος του στην ενίσχυση της μεσαίας τάξης, που επλήγη περισσότερο από την κυβέρνηση την προηγούμενη 4ετια, ενώ θα καταγράψει με σαφήνεια τα διλήµµατα που προσπαθεί να θέσει στο εκλογικό σώµα.
crashonline.gr