Μια μοναδική γευστική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι του κρασιού σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην πόλη μας. Πέντε οινοποιεία της περιοχής συμμετείχαν στην εκδήλωση «ανοιχτές πόρτες» που πραγματοποιήθηκε, το περασμένο Σάββατο στην παραλία του Αιγίου.

Οι φίλοι του κρασιού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μοναδικά κρασιά των πλαγιών της Αιγιάλειας!! Εκεί μέλη της ΔΗΚΕΠΆ ενημέρωναν τον κόσμο, που πέρασε να δοκιμάσει τις ξεχωριστές γεύσεις από τα αμπέλια των πιο γνωστών οινοποιών της περιοχής μας.

Το Αigialeiapress βρέθηκε εκεί και κατέγραψε, την ξεχωριστή αυτή στιγμή για την Αιγιάλεια αλλά και μία από τις τελευταίες δηλώσεις της πρώην, προέδρου της ΔΗΚΕΠΑ, κας Τσουκαλά που άφησε σαφείς αιχμές κατά του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής για το θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Σε δηλώσεις στο aigialeiapress και στην Ιωάννα Δημουλά, είπε χαρακτηριστικά: Η ΔΗΚΕΠΑ κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βοηθήσει την Αιγιώτικη ανάπτυξη και τον πολιτισμό, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Το καίριο και ουσιαστικό πρόβλημα η διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Σύμφωνα με την κα Τσουκαλά πολιτισμός και περιβάλλον είναι αλληλένδετα. Η κατάσταση της πόλης δεν συμβαδίζει με την ανάπτυξη και τον πολιτισμό που θέλουμε να προάγουμε . Ήταν ίσως οι τελευταίες δηλώσεις που εξέφραζαν την απογοήτευσή της. Τόνισε μεταξύ άλλων πως πρέπει όλοι, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δουν τι θα κάνουν με το μείζον θέμα των σκουπιδιών. Ίσως ένα από τα πιο σημαντικά θέματα ρήξης με την Δημοτική Αρχή.

Στο θέμα των σκουπιδιών αναφέρθηκε και ο συνεργάτης της ΔΗΚΕΠΑ κος Μπόλης που είπε: Αν ξεπεραστεί το θέμα των σκουπιδιών θα μείνει μια γλυκιά επίγευση των κρασιών μας, της περιοχής μας , του πολιτισμού μας. Ελπίζουμε αυτό να γίνει εργαλείο ανάπτυξης για την περιοχή. Καλής αειφόρου δημιουργικής ανάπτυξης για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι έχουμε και να τα αξιοποιήσουμε ανάλογα.

Τέλος και η κα Χαριτωνίδου, συνεργάτιδα της ΔΗΚΕΠΑ αναφέρθηκε στην συγκεκριμένη εκδήλωση, έναν προπομπό ουσιαστικά για τα «Οινοξένεια» που θα πραγματοποιηθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου!!
Πραγματικά αξιόλογες εκδηλώσεις που σε κάνουν να νοιώθεις πως δεν είσαι μακριά από την καρδιά των γεγονότων!!
Της Ιωάννας Δημουλά

[the_ad id=”46274″]

 

[the_ad id=”46704″]