Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιαλείας καταδικάζει τις αυξήσεις που ετοιμάζει η Κυβέρνηση στις ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ καθώς το ποσό των 220 € ως κατώτατη εισφορά είναι απαγορευτικό για το 80%των αγροτών.

Ήδη με την σημερινή κατάσταση μεγάλος αριθμός συναδέλφων αδυνατεί να καταβάλει τις μηνιαίες δόσεις με αποτέλεσμα να είναι ανασφάλιστοι. Το μέτρο της μείωσης του φόρου στο 9% είναι θετικό αλλά ουσιαστικά το καταργεί η αύξηση του ΕΦΚΑ. Δυσφορία προκαλεί επίσης η αναβλητικότητα στον καθορισμό της τιμής της σταφίδας από πλευρά της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών ως κυρίου εξαγωγέα και μεταποιητή αυξάνοντας τα σενάρια ότι φέτος υπήρξε συνεννόηση για να κρατηθεί η τιμή χαμηλά!  Όσοι παρέδωσαν σταφίδα τον Αύγουστο έχουν πληρωθεί στο 1.55€ προκαταβολή ενώ οι υπόλοιποι ακόμα περιμένουν! Δυστυχώς οι παρεμβάσεις που έγιναν από το Σύλλογο και άλλους φορείς για τις χαμένες επιδοτήσεις δεν φαίνεται να βρίσκουν ανταπόκριση και κάνεις δεν ξεκαθαρίζει το τι θα γίνει από την νέα περίοδο.

Όσο για την προσωρινή άνοδο στην τιμή των λεμονιών αυτή οφείλεται στην μειωμένη παραγωγή που κατά τόπους φτάνει το 50% και όχι στην κρατική μέριμνα καθώς όσο δεν υπάρχει έλεγχος στα εισαγόμενα από τρίτες χώρες όπως η Τουρκία δεν πρόκειται να ορθοποδήσει το προϊόν. Παράπονα επίσης ακούγονται για τις τιμές στο λάδι που αγοράζουν σε χαμηλές τιμές οι έμποροι και το πληρώνει ακριβά ο καταναλωτής ενώ είχαμε και μερική απώλεια προϊόντος στα πεδινά. Επειδή τις τελευταίες ημέρες υπάρχει θέμα με τις αυξήσεις των δημοτικών τελών στην άρδευση το Διοικητικό Συμβούλιο θα κάνει παρέμβαση στον Δήμο γιατί πρέπει να υπάρξει ξεχωριστή πολιτική κατά τόπους λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ιδιαιτερότητες κάθε κοινότητας και όχι οριζόντια χρέωση 25€ το στρέμμα.