Στην Ολομέλεια της Βουλής πραγματοποίησε ομιλία ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2018,  ως εισηγητής,  στο Σ/Ν Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2016/1148/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με μέτρα για υψηλό κοινό επίπεδο ασφάλειας συστημάτων δικτύου και πληροφοριών σε ολόκληρη την Ένωση».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο βουλευτής χαρακτήρισε τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππά, «υπουργό προπαγάνδας» του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για «κατάντια της ΕΡΤ», αλλά και για τις κυβερνητικές πομφόλυγες περί «καναλαρχών που θα πληρώσουν» ενώ στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μείωσε στο 5% τον φόρο των καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας και διατήρησε στο 20% τον φόρο των περιφερειακών καναλιών!

[the_ad id=”46371″]

«Ο υπουργός θέλει να διαλύσει τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης» είπε ο κ. Κατσανιώτης, προσθέτοντας ότι «ένα περιφερειακό Μέσο με το κλειδί στο χέρι πληρώνει 24% ΦΠΑ, 20% φόρο, 2% ΕΔΟΕΑΠ, 2% στη μια εταιρεία πνευματικών δικαιωμάτων και 2% στην άλλη εταιρεία πνευματικών δικαιωμάτων, σύνολο 50% με το «καλημέρα», χώρια το κόστος Digea…»

Ιδιαίτερη αξία έχει και η προσωπική αντιπαράθεση του κ. Κατσανιώτη με τον κ. Παππά, κατά τη δευτερολογία, όπου καταγράφεται ο ακόλουθος διάλογος:

– Ανδρέας Κατσανιώτης: «Ο φόρος στα περιφερειακά Μέσα, κύριε Παππά, είναι 20%. Είναι αθέμιτος ανταγωνισμός. Είσαστε με τους μικρούς ή με τους μεγάλους; Μειώσατε τον φόρο στους μεγάλους και στους μικρούς τον αφήσατε στο 20%, κύριε Παππά.

[the_ad id=”46274″]

– Νικόλαος Παππάς: «Μπορεί να τον μειώσουμε.

– Ανδρέας Κατσανιώτης: «Μπορεί να τον μειώσετε, ενώ έχετε αφήσει δύο χρόνια αθέμιτο ανταγωνισμό. Υποτίθεται ότι ενδιαφέρεστε για τα περιφερειακά Μέσα, που είναι τα μικρά, για την εκπομπή τους, ενώ τους εξοντώνετε οικονομικά. «Μπορεί να το μειώσετε». Αυτό είναι το ερώτημα, κύριε Παππά».