Τελικά ο τέως Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας Λάμπης Παπαδόπουλος, το είπε και το έκανε, χωρίς να φοβάται τις σειρήνες που προσπαθούν να τον απομακρύνουν από το στόχο του και χωρίς να απαντά σε ανακοινώσεις (όπως λέει χαρακτηριστικά) που μόνο σκοπό έχουν να διαμορφώσουν ένα αρνητικό κλίμα,  βοηθάει, όσο μπορεί, στο δύσκολο έργο της ανακύκλωσης έστω και στο και πέντε!

Αποδεικνύει γι ακόμα μια φορά πως καλά είναι τα λόγια αλλά οι πράξεις είναι αυτές που μετράνε.!!Δε διστάζει να τσαλακωθεί  και να μαζέψει  τα χαρτόκουτα της επιχείρησης του αλλά  και των γύρω καταστημάτων και μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες να  πάει στην Κοιν.Σ.Ε.Π  ένα γεμάτο  αγροτικό. Όπως είπε χαρακτηριστικά……(πετάμε λεφτά και όχι σκουπίδια…. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου από τις επιχειρήσεις μας για την περιβαλλοντική ευαισθησία τους, να μαζέψουν και να ξεχωρίσουν πλαστικά και χαρτιά..)

Μετά την προτροπή του, ήταν πολλοί οι έμποροι που ευαισθητοποιήθηκαν και έκαναν το αυτονόητο, να ασχοληθούν λίγη ώρα με τη διαλογή, που είχε ως αποτέλεσμα ο ίδιος ο κος Παπαδόπουλος να πάει στην  Κοιν.Σ.Ε.Π. Παρέα και να αδειάσει μεγάλο όγκο απο ανακυκλώσιμα υλικά!!Ένα παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι όσοι θέλουμε να λεγόμαστε ενεργοί πολίτες!!ενώ το σλόγκαν του (ανακύκλωση μόνο) πρέπει να οδηγεί την  καθημερινότητα μας! Καθώς όποιο και να είναι  το μέλλον της διαχείρισης των απορριμμάτων, η ανακύκλωση είναι η μόνη ουσιαστική λύση!!Αναλυτικά η ανακοίνωση!!!

[the_ad id=”46371″]

 

Ως επιχειρηματίας και προπάντων οικογενειάρχης με πολύ μικρά παιδιά, έχω ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας!!Ακούγοντας μάλιστα πως μωρά, μολύνθηκαν από τα απορρίμματα που βρίσκονται συσσωρευμένα στους κάδους, μόλις λίγα μέτρα απο τα σπίτια και τις επιχειρήσεις, όλων μας, με θερμοκρασία που αγγίζει τους 40 βαθμούς, εν μέσω καύσωνα, προσπάθησα να κάνω πράξη,  το αυτονόητο!! Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν είναι αυταπόδεικτο πως δεν αρκούμαι στα λόγια… Όταν τέθηκε το θέμα των διοδίων, μπήκα μπροστάρης. Κατηγορήθηκα μάλιστα πως δεν ασχολούμαι με τα του οίκου μου, γι αυτό και  δέχθηκα εκβιασμούς και πολλά άλλα.

Σε εμπορικά θέματα, (λαϊκή, παραεμπόριο, παραοικονομία, ενδιάμεσες εκπτώσεις, φορολογικά, ασφαλιστικά, Αγία Τριάδα,… κα) ενόχλησα, μπήκα σε δημαρχεία, υπουργεία, περιφέρεια, αστυνομικές διευθύνσεις, βουλευτικά γραφεία, επισκοπή, πίεσα, ζόρισα, ίσως και να χτύπησα το χέρι στο τραπέζι από υπέρμετρο ζήλο!! Δε φοβήθηκα ποτέ, ξέροντας πως η πόλη μου και οι Έμποροι με έχουν ανάγκη.

Τότε ως Πρόεδρος και τώρα  ως μέλος του Δ.Σ  έχοντας ως μόνο σύμμαχο τον εαυτό μου και το 73%  των Εμπόρων  που με στήριξαν, προσπαθώ ως απλός πολίτης και ως Έμπορος να βοηθήσω στην προσπάθεια που γίνεται για την ανακύκλωση.

[the_ad id=”46274″]

 

Γι’ αυτό το λόγο,   γεμίσαμε ένα αγροτικό από τις επιχειρήσεις μας με χαρτόκουτα ως αρχή και κάθε εβδομάδα θα προσπαθούμε να κάνουμε το αυτονόητο, να μειώνουμε δηλαδή στο ελάχιστο τον όγκο των απορριμμάτων που αφήνουν τα καταστήματά μας!! Μάλιστα προσπαθήσαμε να κάνουμε τους εμπόρους να συνειδητοποιήσουν <<πώς πετάμε λεφτά και όχι σκουπίδια>>….Αυτό ακριβώς πετυχαίνουμε με την κίνηση μας, αυτή!

Θέλω να  ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, από τις επιχειρήσεις μας για την περιβαλλοντική ευαισθησία τους να μαζέψουν και να ξεχωρίσουν πλαστικά και χαρτιά, με αποτέλεσμα να πάμε μόλις σε τέσσερις ημέρες ένα αγροτικό χαρτόκουτα και άδεια δοχεία , αποδεικνύοντας και έμπρακτα, πως καλές είναι οι υποδείξεις, και οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις από κάποιους, αλλά αν δε βάλεις προσωπικό κόπο και ιδρώτα και δεν δώσεις το παράδειγμα, δε γίνεται τίποτα!! Ελπίζω την κίνηση μας να ακολουθήσουν και άλλοι ενεργοί πολίτες και η ανακύκλωση να γίνει σκοπός όλων!!

 

[the_ad id=”46704″]

ανακ