Ανακοίνωση Κοινότητας Ακράτας για τα ιατρικά – νοσοκομειακά απόβλητα που εντοπίστηκαν σε παρόχθιες περιοχές του Κράθη

0
651

Από την Κοινότητα Ακράτας ανακοινώνεται ότι σχετικά με τα ιατρικά – νοσοκομειακά απόβλητα που εντοπίστηκαν σε παρόχθιες περιοχές του Κράθη:
1) Έγινε αυτοψία από την Αστυνομία και τον Πρόεδρο της Κοινότητας.
2) Υπεβλήθη μήνυση κατά παντός υπευθύνου από το Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ανατολικής Αιγιάλειας.
3) Ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Καλαβρύτων και γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό των υπευθύνων.
4) Αρμόδιος για τη συλλογή αυτών των αποβλήτων είναι ειδικό τμήμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που έχει ενημερωθεί και αναμένουμε την όσο πιο σύντομη αποκομιδή των αποβλήτων.

Το θέμα κρίνεται πολύ σοβαρό, έτσι αντιμετωπίζεται, ενώ εξετάζονται και άλλες ενέργειες που μπορούν να γίνουν από την πλευρά της Κοινότητας και του Δήμου.

Θυμίζουμε ότι την Δευτέρα 20 Απριλίου, ο Σύλλογος Προστασίας του Περιβάλλοντος Ανατολικής Αιγιάλειας”, μετά από ενημέρωση κατοίκου για την ύπαρξη νοσοκομειακών αποβλήτων στην περιοχή Χαρωναίϊκα στην Ακράτα και συγκεκριμένα δίπλα στην γέφυρα του ποταμού Κράθη και την επιβεβαίωση από την επίσκεψή του εκεί με την παρουσία αστυνομικού οργάνου, προχώρησε σε μήνυση κατά παντός υπεύθυνου.

Σήμερα ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος, με την συνεργασία του αστυνομικού τμήματος Ακράτας, συνέχισε την έρευνα για τα νοσοκομειακά απόβλητα. Έτσι στα παρόχθια του Κράθη ποταμού, στο ύψος του οικισμού “Φούρνοι”, εντοπίστηκαν άλλα 80 κιβώτια με καθετήρες, μερικά των οποίων είχαν κατρακυλήσει στην κοίτη του ποταμού. “Εμπλουτίστηκε λοιπόν η μήνυση και περιμένουμε την εισαγγελική αρχή να πάρει πρωτοβουλίες.
Δεν στρογγυλεύουμε τα γεγονότα, δεν μας αντιπροσωπεύουν οι χλιαρές ανακοινώσεις, ούτε μας αφορά το κόστος. Οι ένοχοι πρέπει να βρεθούν.
Γιατί αν δεν αγανακτήσει, αν δεν θυμώσεις… Δεν θα δράσεις”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.