Επαναπροσεγγίζοντας ένα πολύτιμο οικοσύστημα- Αλυκή Αιγίου- Έκθεση φωτογραφίας στο κτίριο Παναγιωτόπουλου!!

Γέμισε κόσμο χθες το βράδυ το κτίριο Παναγιωτόπουλου, που ήρθε να θαυμάσει από κοντά, την έκθεση φωτογραφίας με θέμα τον υδροβιότοπο της Αλυκής και τα σπάνια πουλιά που επισκέπτονται τα τελευταία χρόνια την περιοχή μας. Την εκδήλωση πραγματοποίησε η ΔΗΚΕΠΑ σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αλυκής και θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Απριλίου!!

Ξεχωριστές οι παρουσίες των υποψηφίων Δημάρχων και των συνδυασμών τους εν όψει εκλογών. Αρκετοί από αυτούς μίλησαν στην κάμερα του aigialeiapress και στην Ιωάννα Δημουλά. Σε προεκλογικό κλίμα και οι δηλώσεις με κοινό κώδικα, όμως, πως όποια και να είναι η νέα Δημοτική Αρχή πρώτιστο μέλημα εκτός των άλλων θα είναι η προστασία κα η ανάδειξη του υδροβιότοπου. Ενώ ο νυν Δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος δεν άντεξε τις τόσο βαρύγδουπες δηλώσεις. Δεν έκρυψε τη δυσφορία του μάλιστα με την παρουσία υποψηφίων που με την πορεία τους, όπως είπε, μόνο για την προστασία του περιβάλλοντος δεν ενδιαφέρονται.

[the_ad id=”46371″]

O Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Νίκος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην ΔΗΚΕΠΑ που πλησίασε το θέμα και σε συνεργασία με τους ανάλογους ανθρώπους πέτυχε την προβολή της περιοχής. Όπως είπε είναι κάτι που πρέπει να συνεχιστεί για να μάθει όλος ό κόσμος αυτό το πρωτόγνωρο και μοναδικό που συμβαίνει στην περιοχή μας. Μάλιστα τόνισε πως οι δράσεις συνεχίζονται και πως την Κυριακή το πρωί στις 11 έξω από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου είναι όλοι προσκαλεσμένοι στην δράση let’s do it που θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός της εκεί περιοχής.

Ο Θανάσης Μπαλτουμάς Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέο Σαλμενίκο και μέλος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου θεωρεί μεγάλη επιτυχία την συγκεκριμένη έκθεση για την ανάδειξη του οικοσυστήματος της περιοχής και πιστεύει πως με τους σωστούς χειρισμούς θα προβληθεί η περιοχή μας ευρύτερα.

Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος είπε πως πρόκειται για ένα από τα καλύτερα οικοσυστήματα. Πρόθεση είναι να προστατέψουμε το περιβάλλον γενικότερα και να το αναδείξουμε ακόμα περισσότερο. Στο σημείο αυτό όμως τόνισε πως θεωρεί περισσή υποκρισία όταν βλέπει ανθρώπους που έχουν βλάψει το περιβάλλον να έρχονται στην έκθεση(αφήνοντας σαφείς αιχμές για πρώην συνεργάτη του). Συνέχισε μάλιστα λέγοντας «επειδή θέλω να λέω τα πράγματα με το όνομά τους… έρχονται και θαυμάζουν!! Θεωρώ πως δεν είναι ούτε ο τόπος ούτε ο χρόνος κατάλληλος για να δείξουν της υποκρισία τους».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού (Αιγιάλεια Αύριο) Χρήστος Γούτος είπε: Aυτό το θέαμα εμείς οι Αιγιαλείς το βλέπουμε καθημερινά σκοπός είναι να το μάθει και ο υπόλοιπος κόσμος. Όλοι οι Αιγιαλείς πρέπει να νοιώθουμε υπερήφανοι και όσοι έχουν τα ηνία οφείλουν να το προστατέψουν και να το αναδείξουν. Ένας από τους στόχους του ιδίου αλλά και των συνεργατών του, ως νέα Δημοτική Αρχή, είναι η ανάδειξη της περιοχής για να μπορέσει να γίνει πόλος έλξης!! Είμαστε τυχεροί που έχουμε ένα φυσικό οικοσύστημα, στο χέρι μας είναι όλα τα υπόλοιπα!!

[the_ad id=”46274″]

Ο υποψήφιος στην Περιφέρεια με τους Οικολόγους και μέλος της ΔΗΚΕΠΑ Κώστας Παπακωνσταντίνου είπε: Η συγκεκριμένη έκθεση είναι η κορύφωση μιας σειράς ενδιαφέροντος από ντόπιους φωτογράφους και μιας σειράς φωτογραφίας ανά την Ελλάδα. Πρόκειται ουσιαστικά για την αναγνώριση της Αλυκής σε ένα από τα καλύτερα τοπία για να φωτογραφηθεί η άγρια φύση. Θεώρησε πως άμεση προτεραιότητα είναι η διαφύλαξη της Αλυκής σε φυσικό οικοσύστημα. Τόνισε μάλιστα πως οι δράσεις συνεχίζονται και την Κυριακή όπου ο γνωστός καταξιωμένος φωτογράφος Χρήστος Βλάχος θα πραγματοποιήσει σεμινάριο με ντόπιους φωτογράφους για την άγρια φύση.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος και Επικεφαλής του Συνδυασμού (Αιγιαλέων Πόλις) Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, αναφέρθηκε με βαθιά συγκίνηση στον υδροβιότοπο. Ως γνωστό είναι ένας από τους πολλούς Αιγιώτες που κάθε μέρα θα περάσουν από εκεί για να γεμίσουν τις μπαταρίες τους και να συνεχίσουν την καθημερινότητά τους!!Όπως είπε χαρακτηριστικά σκοπός είναι να κρατήσουμε την κυριότητα του χώρου αυτού. Ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, πως όλως αυτός ο σκεπτικισμός που επικρατεί με την μεταφορά δημόσιας περιουσίας μέσω ΤΑΥΠΕΔ έχει στοχεύσει και την Αλυκή. Τόνισε πως πέρα από παρατάξεις υπάρχουν θέματα, όπως αυτό, που όλοι πρέπει να έχουν κοινή γραμμή πλεύσης απέναντι σε οποιονδήποτε θέλει να δημιουργήσει προβλήματα!!

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές για τα εξαιρετικά εκθέματα και για τις ιδιαίτερες στιγμές που αποτύπωσαν οι λάτρεις της φύσης και της Αλυκής. Είπε πως θα έπρεπε να καθιερωθεί και να αποκτήσει με τις απαραίτητες ενέργειες εξωστρέφεια έτσι ώστε να επιτευχθεί η βαρύτητα και η επισκεψιμότητα που απαιτείται!!

Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Ντίνου αναφέρθηκε στα εξαιρετικά εκθέματα και ιδιαίτερα στην κυρία Τούλα Σταυροπούλου. Όπως είπε χαρακτηριστικά όταν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι μπορεί να αλλάξει η κοινωνία και να αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο το τι συμβαίνει πραγματικά σε αυτό το υπέροχο τοπίο!!

Της Ιωάννας Δημουλά

 

[the_ad id=”46704″]