Αλλάζει η ημερομηνία καταβολής για τις συντάξεις Απριλίου του Δημοσίου, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Για την αποφυγή συνωστισμού που αναμένεται να προκαλέσει η καταβολή των συντάξεων Απριλίου για τους δικαιούχους του Δημοσίου και του ΙΚΑ, που δίνονται την ίδια ημέρα, δηλαδή 27 Μαρτίου, η κυβέρνηση εξετάζει την αλλαγή ημερομηνίας για τους συνταξιούχους του πρώτου Ταμείου.

Αναμένεται δε, ανακοίνωση από το αρμόδιο Υπουργείο. Σε ό,τι αφορά στις κύριες συντάξεις του ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 24 Μαρτίου αντί για τις 25 Μαρτίου, λόγω της αργίας ενώ και για τις συντάξεις που θα πληρωθούν την Δευτέρα στις 30 Μαρτίου θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων από την Παρασκευή 27 Μαρτίου.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων έχουν ως εξής:

-Ο ΟΑΕΕ, ο ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ (μη μισθωτών) την Τρίτη 24 Μαρτίου

-Το Δημόσιο εξετάζεται να καταβάλλει τις συντάξεις νωρίτερα από την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

-Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Απριλίου 2020 τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 και θα πιστωθούν επίσης στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή 27 Μαρτίου

-Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών), τα ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις Απριλίου 2020 τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 και θα πιστωθούν στους λογαριασμούς την Παρασκευή 27 Μαρτίου

– Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Απριλίου αναμένεται να καταβληθούν μαζί με των δημοσίων υπαλλήλων.