Μια άκρως ενδιαφέρουσα και ποιοτική διάλεξη-συζήτηση, με θέμα: «Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός», πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης», σε διοργάνωση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Αιγίου.

2ogimnasio-1Εισηγήτριες ήταν οι: Αποστολοπούλου Αντωνία, Κοινωνική Λειτουργός και Καράμπελα Παναγιώτα, Ψυχολόγος, μέλη της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης του 2ου και του 1ου Γυμνασίου Αιγίου, οι οποίες χωρίς να κουράσουν, με στοχευμένες τοποθετήσεις, ανέπτυξαν το θέμα της διάλεξης, το οποίο επελέγη, κατόπιν ηλεκτρονικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος, από τους γονείς των μαθητών του 2ου Γυμνασίου, μεταξύ έξι προταθέντων θεμάτων σύγχρονου παιδαγωγικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος, με γονείς και εκπαιδευτικούς να απευθύνουν καίρια ερωτήματα προς τις εισηγήτριες και να ανταλλάσσονται χρήσιμες απόψεις και σκέψεις.

Στην ενημερωτική εκδήλωση συμμετείχε και ο Σύλλογος Διδασκόντων καθώς και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Αιγίου.

2οgimnasio-4Οι διοργανωτές απευθύνουν θερμές ευχαριστίες προς τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Αιγιαλείας, για την παραχώρηση της αίθουσας του Πολιτιστικού Κέντρου για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και στον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Δήμου Αιγιαλείας, Επαμεινώνδα Δούλο, για την αμέριστη στήριξή του.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αιγιαλείας, εκπροσωπώντας τον Δήμο, Γεώργιος Ρούσσος, ενώ το παρόν έδωσε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας, Μένιος Κουτρόπουλος.

Τέλος τόσο η διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Αιγίου, Ευτυχία Τσουρούτη, όσο και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Δημήτρης Ζωιτσούδης, ευχαριστούν γονείς και εκπαιδευτικούς για την παρουσία τους, δίνοντας τους την υπόσχεση για την πραγματοποίηση παρόμοιων ενημερωτικών συναντήσεων με θέματα εκπαιδευτικού περιεχομένου.