Πιστοί στο ραντεβού μας, για άλλη μια χρονιά, το Σάββατο 9.7.2022 το βράδυ συγκεντρωθήκαμε στην Δημοτική Πινακοθήκη –«Ζωή Ψαρρού» για τα Εγκαίνια της θερινής Έκθεσης έργων ζωγραφικής του Αχαιού Κ. Παπατριανταφυλλόπουλου και της κόρης του κεραμίστριας Στεφανίας Παπατριανταφυλλοπούλου.

Την τιμητική της είχε η Πινακοθήκη μας, το στολίδι της πλατείας μας, το κύτταρο του Πολιτισμού και της Τέχνης της Ακράτας. Ανακαινισμένη, με νέα στέγη και με νέο κλιματισμό να σκορπίζει δροσιά, φωτεινή όσο ποτέ και φιλόξενη υποδέχτηκε τους φιλότεχνους που γέμισαν τις αίθουσες για να θαυμάσουν τα έργα τέχνης, να ακούσουν τον ζωγράφο και να χαρούν τις διαδρομές του μέσα από τα έργα του.

ekthesi-3 ekthesi-4Η ψυχή της Πινακοθήκης, κ. Ζωή Ψαρρού έκανε το καλωσόρισμα εισάγοντας τον κόσμο στην Τέχνη της Ζωγραφικής, έδωσε πληροφορίες για τη Γενιά του ’30 που σημάδεψε τους καλλιτέχνες των επόμενων γενεών, όπως τον Κ. Παπατριανταφυλλόπουλο τον τιμώμενο καλλιτέχνη για το φετινό καλοκαίρι. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τη Δημοτική Αρχή για τη λειτουργία της Πινακοθήκης καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς με επισκέψεις σχολείων και ομάδων φιλότεχνων και τον ορισμό υπεύθυνης για το χώρο.

ekthesi-5Χαιρετισμούς απηύθυναν εκ μέρους του Δ. Αιγιάλειας οι Αντιδήμαρχοι Μαρία Σταυροπούλου και Νίκος Καραϊσκος τονίζοντας τη διαρκή στήριξη του δήμου και του ΝΠΔΔ Αιγιάλειας για την αξιοποίηση της μοναδικής πινακοθήκης του Δήμου Αιγιαλείας, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της ύπαρξης και λειτουργίας της καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Σε αγαστή συνεργασία με την Επιτροπή “Οι Φίλοι Στήριξης της Πινακοθήκης” και την κ. Ψαρρού, τα αιτήματα περαιτέρω αξιοποίησης αποτελούν προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή και το Ν.Π.Δ.Δ. υπό την προεδρία του Παναγιώτη Ανδριόπουλου. Η βουλευτής του ν. Αχαΐας κ. Αλεξοπούλου εξήρε την ιδιαιτερότητα ύπαρξης της Πινακοθήκης που αλλάζει το τοπίο στην περιοχή και της δίνει μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία.

ekthesi-6Η εκδήλωση έκλεισε με την υπεύθυνη κ. Ειρήνη Παμπούκη που συμβολικά αναφέρθηκε σε σκέψεις του Αξελού, «η Πινακοθήκη καταργεί τις φυσικές της διαστάσεις με τα αμέτρητα ανοίγματα των έργων που εκτίθενται» για να απευθύνει κάλεσμα σε όλους όσοι αγαπούν τη ζωγραφική να επισκεφτούν τους εκθεσιακούς χώρους με τα έργα ζωγραφικής και κεραμικής αλλά και τις μόνιμες συλλογές, δωρεά του Τάκη Σιδέρη και Χάρη Γιαννακόπουλου.

Η Πινακοθήκη θα είναι ανοικτή κάθε βράδυ από τις 20.00-23.00 πλην Δευτέρας.

Η έκθεση των έργων θα διαρκέσει έως τις 27 Αυγούστου.

Οι Φίλοι Στήριξης της Πινακοθήκης