Την Πέμπτη 12/5/22 με κάλεσμα του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΙΓΙΟΥ, του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ και του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ- ΝΤΡΙΝΙΑΣ), έγινε συγκέντρωση – σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου.

Αναπτύχτηκαν τα θέματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία και η εμπλοκή της Ελλάδας, από τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Γιάννη Μποδιώτη. Επίσης παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις στην Υγεία και η κατάσταση στο Νοσοκομείο Αιγίου από τον γιατρό συνδικαλιστή της ΕΙΝΑ ΑΧΑΙΑΣ Χρήστο Δάβουλο.

Τέλος αποφασίστηκε να καλεστεί ο λαός και οι φορείς της Αιγιάλειας σε νέο Συλλαλητήριο την Παρασκευή 20/5/22 ώρα 19.00 στη Τρίγωνη Πλατεία με αιτήματα:

-Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις!

-Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!

-Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!

-Να κλείσουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις

– Καμία υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αιγίου αλλά ενίσχυση του ώστε να καλύψει της αυξανόμενες ανάγκες της Ανατολικής Αχαΐας.

– Καμία μετακίνηση προσωπικού. Άμεση κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

– Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

– Άμεση άρση των τιμωριτικών αναστολών των υγειονομικών.

– Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, ενίσχυση με προσωπικό και υποδομές του ΕΣΥ. Ουσιαστική αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.