Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Μαΐου, στο Τμήμα ΓΑΚ Αιγιαλείας η εκδήλωση μνήμης για τον Νύση Μεσσηνέζη. Την εκδήλωση συντόνισε ο φιλόλογος- ιστορικός Γεώργιος Γεωργόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη δράση του Νύση Μεσσηνέζη για την ίδρυση του Τοπικού Ιστορικού Αρχείου Αιγίου. Για τον Νύση Μεσσηνέζη ως προσωπικότητα, επιστήμονα και λογοτέχνη μίλησαν η Αλεξάνδρα Βασιλειάδη και ο Φάνης Ζουρόπουλος. Τα αποκαλυπτήρια του πορτρέτου και των βραβείων του Νύση Μεσσηνέζη έκανε ο αναπληρωτής δημάρχου Αιγιαλείας, Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Καραΐσκος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η κα Μαρία Γιδά, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, η κα Διαμάντω Βασιλακοπούλου-Καρτσωνάκη, Αντιδήμαρχος Υγείας, Παιδείας και Πρόνοιας του δήμου Αιγιαλείας, ο κ. Γεώργιος Ρούσσος, Γενικός Γραμματέας του δήμου Αιγιαλείας, ο κ. Παναγιώτης Γεωργόπουλος, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αιγίου. Ο βουλευτής Αχαΐας, κ. Άγγελος Τσιγκρής, λόγω κωλύματος δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση αλλά απηύθυνε χαιρετισμό μέσω της εκπροσώπου του, κας Αρχοντούλας Ρηγοπούλου.

gak-2Το κοινό της εκδήλωσης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την προσωπικότητα και τη δράση του αείμνηστου λογοτέχνη και ιστοριοδίφη, Νύση Μεσσηνέζη, για την καθοριστική συμβολή του στην ίδρυση του Τοπικού Ιστορικού Αρχείου και να περιηγηθεί στα εκθέματα που αφορούν στην ζωή και τη δράση του καθώς και στους χώρους της βιβλιοθήκης και των εκθεμάτων του Αρχείου του Τμήματος ΓΑΚ Αιγιαλείας.

Εν συνεχεία, ακολούθησε μικρή δεξίωση με μουσική από το μελοποιημένο έργο του Νύση Μεσσηνέζη και κομμάτια του Λώρη Μαργαρίτη.

Το Τμήμα ΓΑΚ Αιγιαλείας ευχαριστεί όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Ιδιαίτερα ευχαριστεί για την συμβολή τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης τον δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο, την πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑ, κα Μαρία Τσουκαλά, τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Αιγιαλείας, κ. Παναγιώτη Ανδριόπουλο, τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Νικόλαο Καραΐσκο.

Τέλος εκφράζει τις ευχαριστίες του στον κ. Άγγελο Ρούβαλη (οινοποιία «Οινοφόρος») και τον κ. Ανδρέα Παπαϊωάννου (φούρνος Παπαϊωάννου) που προσέφεραν αφιλοκερδώς, αντίστοιχα, τα ποτά και τα εδέσματα της δεξίωσης.