Κατεδαφίστηκε σήμερα το πρωί (24/7) το ακίνητο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως 101 και Σολωμού στο Αίγιο (οικία Γαρδενιώτη), με σκοπό να δημιουργηθεί κοινόχρηστος χώρος και συγκεκριμένα να διαμορφωθεί πεζοδρόμιο για τη διευκόλυνση και την ασφαλή διέλευση των πεζών που καθημερινά περνούν από το πολυσύχναστο σημείο αλλά και την αποφυγή ατυχημάτων, μιας και στο σημείο αυτό δεν υφίσταται πεζοδρόμιο και οι πεζοί αναγκάζονται να κατεβαίνουν και να βαδίζουν στο οδόστρωμα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο ακίνητο είχε αγοραστεί από το Δήμο Αιγιαλείας.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και εξωτερικοί χώροιΠρόκειται για ακίνητο με ισόγεια κατοικία επιφάνειας 93 τ.μ. που παρέμεινε ακατοίκητη εδώ και χρόνια, η οποία κατεδαφίστηκε ώστε να αποδοθεί ως διευρυμένο πεζοδρόμιο.

katedafisi-3Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σημείο αυτό περνούν καθημερινά αρκετοί πολίτες και κυρίως μαθητές που φοιτούν στα γειτονικά σχολεία.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και εξωτερικοί χώροι

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, που αποτέλεσε εισήγηση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρίας Γιδά (που ήταν παρούσα στην διαδικασία κατεδάφισης, μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Βασίλη Χριστόπουλο), ελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2021 και το τίμημα του εν λόγω ακινήτου, σύμφωνα με το Πρακτικό Εκτίμησης Ακινήτου της αρμόδιας Εκτιμητικής Επιτροπής Δήμου Αιγιαλείας, ορίστηκε στο ποσό των 58.176,39 ευρώ.

akinito«Με την κατεδάφιση αυτής της ακατοίκητης πολύ παλαιάς κατοικίας και τη διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου, θα διασφαλιστεί για τους διερχόμενους πεζούς πολίτες η απρόσκοπτη και ομαλή διέλευση και θα εξαλειφθούν ταυτόχρονα οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν καθημερινά κυρίως οι νεαροί μαθητές, που κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς αναγκάζονται να περνούν από το εν λόγω σημείο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Καλογερόπουλος.