Ο Δήμος Αιγιαλείας σε συνδιοργάνωση  με το σύλλογο «Προποντίς» και την εκκλησία της Αγ. Άννας – Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης και του Δημοσίου ΙΕΚ Αιγίου, σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις μνήμης των Προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής του Συνοικισμού, Νικολάου Πλαστήρα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 25-26-27/11/2022

Παρασκευή 25/11/2022 (Αχ θάλασσα του Μαρμαρά με τα χρυσά νησιά σου)

6.30μ.μ. -9.00μ.μ: Η γαστρονομία της Μικράς Ασίας (γεύματα και γλυκά, μαγειρεμένα από το ΔΙΕΚ Αιγίου, καθώς και από γιαγιάδες του Συνοικισμού). Ζωντανή εκτέλεση συνταγών από τους σεφ. Επένδυση με τραγούδια της Μικράς Ασίας από το συγκρότημα του Σάκη Παπαδημητρίου. Φαγητό και διασκέδαση. Χώρος διεξαγωγής, το σχολικό συγκρότημα ΕΠΑΛ –ΔΙΕΚ Αιγίου.

Σάββατο 26/11/2022

10.30π.μ.: Εγκαίνια της έκθεσης Ενθυμημάτων, Αγίων σκευών, Αγίων εικόνων, φωτογραφικό υλικό του Ιερού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης και Θεοπρομήτορος Άννης και του συλλόγου «Προποντίς». (Ξενάγηση στην έκθεση από την πρόεδρο του συλλόγου και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού). Τόπος διεξαγωγής Ενοριακό Κέντρο Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης – Αγ. Άννης.

6.30 μ.μ.: Εκδήλωση με αφιέρωμα στην Προποντίδα και τον Μαρμαρά. Παρουσιάσεις Μικρασιατικών Συλλόγων και ομιλιών.(ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΗΜΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ .Εισηγητής Νίκος Καφούσιας) Χαιρετισμοί και εισηγήσεις για τον ξεριζωμό. Παραδοσιακοί χοροί της εποχής από το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου και τον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου. Χώρος διεξαγωγής. Αίθουσα εκδηλώσεων σχολικό συγκρότημα ΕΠΑΛ –ΔΙΕΚ Αιγίου.

Κυριακή 27/11/2022

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας – Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στον Συνοικισμό με την παρουσία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου και του υφυπουργού Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη.

Εισηγητής: κ. Νικόλαος Ουζούνογλου Ομότ. Καθ. Ε.Μ.Π. Πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωσταντινουπολιτών. Θέμα: «Η αδήριτη ανάγκη να διδαχθούμε και να εμπεδώσουμε τα λάθη μας, διορθώνοντας τον εαυτό μας – Για να αποτρέψουμε εθνικές καταστροφές όπως του 1922 και του 1974».