Στα πλαίσια των μέτρων πρόληψης και ανάσχεσης της διασποράς του κορονοϊού (COVID-19), ο Δήμος Αιγιαλείας και με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας του Δήμου, προχωρά σε απολύμανση κοινόχρηστων χώρων και χώρων μεγάλων συναθροίσεων.

apolimansi-koronoios-aigio1Η διαδικασία απολύμανσης, με εστίαση σε παγκάκια και χειρολαβές, υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Νίκου Καραΐσκου, ξεκίνησε από χθες και συνεχίστηκε και σήμερα στο Αίγιο και περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, απολύμανση στις πλατείες Υψηλών Αλωνίων, Φανερωμένης, Αγίας Λαύρας, στο Ίδρυμα Αγάπης Μέλαθρον «Ο Άγιος Χαράλαμπος», στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς (απολύμανση θα γίνει και την ερχόμενη Κυριακή), στις οδούς Ν. Πλαστήρα, Ταξιαρχών, Β. Κωνσταντίνου, Κλ. Οικονόμου, Ανδρ. Λόντου, Μητροπόλεως, όπως και εξωτερικά του Δημαρχείου.

apolimansi-1

apolimansi-2

apolimansi-3

apolimansi-koronoios-aigio2Επίσης θα πραγματοποιείται καθαρισμός των κάδων, ενώ η απολύμανση θα συνεχιστεί και σε υπόλοιπα σημεία όπως και σε όλα τα κτίρια που ανήκουν στο Δήμο. Η προληπτική απολύμανση θα γίνει και σε άλλες περιοχές του Δήμου Αιγιαλείας, με τις παρακάτω ημερομηνίες, να έχουν ήδη “κλειδώσει”: Στις 19/3 προορισμός θα είναι το Διακοπτό, στις 20/3 η Ακράτα και η Αιγείρα και στις 23/3 τα Σελιανίτικα και η Ροδοδάφνη.

«Οι ενέργειες γίνονται βάση ενός γενικότερου σχεδίου που έχει ο Δήμος μας, με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν είναι απαραίτητο να απολυμανθεί όλος ο Δήμος. Μόνο τα σημεία μεγάλης συνάθροισης όπου συγκεντρώνονται πολύ πολίτες από διαφορετικές περιοχές π.χ. (πλατείες, πεζοδρόμια σε κεντρικά σημεία, τράπεζες, σούπερ – μάρκετ κ.τ.λ.). Άλλωστε πρέπει να μείνουμε σπίτι. Η προσωπική υγιεινή είναι το καλύτερο μέτρο πρόληψης. Πρέπει να έχετε εμπιστοσύνη, ο πανικός δε βοηθά εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει με υπευθυνότητα. Εσείς πρέπει να ακολουθείτε τις οδηγίες των ειδικών», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος.