Βαθιά συγκινημένος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κος Αμβρόσιος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη το πρωί ,μίλησε για το βιβλίο που αφορά την Παναγία Τρυπητή, μαρτυρίες θαυμάτων και ομολογίες πίστεως.

[the_ad id=”46371″]

Το βιβλίο αυτό μαζί με DVD, της ταινίας θα προσφέρεται δωρεάν. Το έχουν γράψει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων και ο καθηγητής μαθηματικός δρ.Εμμανουήλ Μανουσάκης. Το dvd το έχουν ετοιμάσει και παρουσιάσει η ομάδα «Πράσινοι Φίλοι» και η χορωδία του 1ου Γυμνασίου.

Όπως είπε ο Σεβασμιώτατος είναι ένα δώρο προς τον ευσεβή κλήρο και λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ως ανάμνηση της τεσσαρακονταετούς εν Χριστό διακονίας του.

Στο βιβλίο μάλιστα αναγράφεται η ημερομηνία παραλαβής των καθηκόντων του και η 19η Αυγούστου του 2018 ημέρα της παραίτησης του. Όπως είπε χαρακτηριστικά για τον μόνο λόγο που δεν θα παραιτείτο, θα ήταν εάν τον χρειάζονταν η πατρίδα.

Το βιβλιαράκι αυτό έχει τυπωθεί σε 2.000 αντίτυπα και θα διανεμηθεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Αιγιάλειας και φυσικά στα βιβλιοπωλεία της Ιεράς Μητροπόλεως προς δόξαν και τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου Της Τρυπητής, « της Κυράς του Αιγίου», της οποίας την ευλογίαν επικαλούμεθα. Αξίζει οι πάντες να διαβάσουν τις μαρτυρίες όλων όσων έζησαν το θαύμα. Το θαύμα από μόνο του ως γεγονός αποτελεί μυστήριο που δεν εξηγείται με την ανθρώπινη λογική.

Της Ιωάννας Δημουλά

[the_ad id=”46371″]

[the_ad id=”48922″]