Το Πάσχα πλησιάζει και στην Αιγιάλεια ετοιμάζονται για να υποδεχθούν τους επισκέπτες τους, καθώς είναι μια περιοχή που παραδοσιακά συγκεντρώνει αρκετό κόσμο από όλη την Ελλάδα.

Ήδη ορισμένα από τα εποχικά ξενοδοχεία έχουν ανοίξει και σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων Αιγιαλείας μέχρι το Πάσχα τα περισσότερα από τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και τα τουριστικά καταλύματα της περιοχής θα έχουν ξεκινήσει την λειτουργία τους.

«Υπάρχει από τώρα ένα μικρό ενδιαφέρον σε κρατήσεις για τις μέρες του Πάσχα. Πιστεύω ότι μέσα στις επόμενες ημέρες το ενδιαφέρον αυτό θα κορυφωθεί αφού ακόμα είναι νωρίς και μη ξεχνάμε ότι οι ‘Έλληνες είναι και λίγο της τελευταίας στιγμής.

Θεωρώ ότι θα υπάρξει κίνηση την περίοδο του Πάσχα. Μιλάμε βέβαια για Έλληνες επισκέπτες και κυρίως για επισκέπτες που γνωρίζουν την περιοχή και θέλουν να περάσουν τις μέρες αυτές παραδοσιακά σε ένα μέρος που προσφέρεται για αυτό» τονίζει ο Χρήστος Κανελλής.

Τόσο το Αίγιο, όσο και η Αιγιάλεια κάθε Πάσχα σχεδόν γεμίζουν από επισκέπτες. Από τα παραθαλάσσια χωριά που ξεκινούν από την Ακράτα και μετά, φτάνοντας έως την Άκολη, τα Σελιανίτικα και τον Λόγγο.

Φέτος τα πράγματα βέβαια θα είναι κάπως δύσκολα αφού το κύμα ακρίβειας και οι συνθήκες που υπάρχουν στην αγορά, σίγουρα θα κάνουν τους υποψήφιους εκδρομείς να το σκεφτούν αν θα προχωρήσουν σε ένα ταξίδι ή σε ολιγοήμερες διακοπές το Πάσχα.

Όμως η Αιγιάλεια είναι μαγευτική ειδικά αυτή την εποχή της άνοιξης, ενώ ο Έλληνας έχει δείξει ότι όσες δυσκολίες και να αντιμετωπίζει θα βρει τον τρόπο να γιορτάσει παραδοσιακά το Πάσχα και να ξεφεύγει για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας και της ρουτίνας.

«Θεωρώ ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τον καιρό. Όμως σίγουρα ο κόσμος έχει ανάγκη να ξεφύγει από την καθημερινότητα και η Αιγιάλεια είναι ένα μέρος ξεχωριστό από κάθε πλευρά όπου δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να συνδυάσει τα πάντα».

Όσον αφορά την καλοκαιρινή σεζόν και το καλοκαίρι μέχρι ώρας παραμένει ένας γρίφος, σύμφωνα με τον κ. Κανελλή.

«Πριν από τα Χριστούγεννα οι προκρατήσεις από τον εισερχόμενο τουρισμό πήγαιναν αρκετά καλά και είχαμε αισιόδοξα μηνύματα για το καλοκαίρι.

Μετά από τις γιορτές και ειδικότερα ύστερα από τον πόλεμο στην Ουκρανία τα πάντα πάγωσαν. Είναι ένας γρίφος για τον τουρισμό το φετινό καλοκαίρι. Πιστεύω ότι θα τα πάμε κάπως καλύτερα από τη καλοκαιρινή σεζόν του ’21, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να φτάσουμε τα στάνταρ του ’19. Αυτά με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί πλέον είναι δύσκολο πλέον να τα πετύχουμε».

www.patrasevents.gr