Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Καθαριστών και Καθαριστριών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων μετά την απόφαση του Δ.Σ. της 15-01-2020 και την απόφαση με αρ. πράξης 34/22-01-2020 της Γενικής Συνέλευσης, προκηρύσσει 48ωρη απεργία στον τομέα της καθαριότητας των Σχολικών Κτιρίων στις 6 & 7 Φεβρουαρίου 2020 για την περιοχή του Δήμου Αιγιαλείας και την περιοχή του Δήμου Καλαβρύτων η οποία έχει Πανελλαδικό χαρακτήρα.

ΜΕ ΒΑΣΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ:

  • Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα – Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών.
  • Αξιοπρεπείς αμοιβές.
  • Ανθρώπινες Συνθήκες Εργασίας, με τήρηση των κανόνων Υγιεινής & Ασφάλειας – Αυστηροποίηση και επιβολή κυρώσεων στους Δήμους που δεν χορηγούν τα εκ του νόμου προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας με αναδρομική ισχύ.
  • Αποζημίωση για προκάτ αίθουσες, αίθουσες πληροφορικής και εργαστηρίων, οι οποίες δεν είναι δηλωμένες στο my school, δεν αποζημιώνονται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και καθαρίζονται ΔΩΡΕΑΝ σήμερα από συμβασιούχους στη σχολική καθαριότητα.
  • Ασφάλεια και ΟΧΙ Επισφάλεια στην εργασία – Καμία μείωση αιθουσών, Καμία απόλυση εργαζόμενης από Δημάρχους και Σχολικές Επιτροπές.
  • Εφαρμογή ίσων όρων και συνθηκών εργασίας και στις Ι.Δ.Α.Χ. με υπογραφή σ.σ.ε. και αναγνώριση του εγγράφου προσχώρησης της ΟΙΥΕ στη σύμβαση της ΠΟΕ ΟΤΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ:

6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – ΔΙΑΒΗΜΑΤΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 & 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στην ΑΘΗΝΑ.