Πάνω από 100 παιδία ασθενών οικονομικά οικογενειών κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς φροντιστήριο.
Με λουκέτο κινδυνεύει το κοινωνικό φροντιστήριο που λειτουργεί εδώ και εξίμισι χρόνια στην πόλη του Αιγίου. Χθες το βράδυ οι 20 περίπου καθηγητές που το στελέχωναν τα προηγούμενα χρόνια, μαζί με τον συντονιστή και ιδρυτή της ιδέας, Βασίλη Παπαβραμόπουλο αλλά και τον Περικλή Παπαγιαννακόπουλο που εκπροσωπούσε τον Δήμο Αιγιαλείας, προσπάθησαν να βρουν μία λύση.

Πάνω από 100 παιδιά, αδύναμων οικονομικά οικογενειών κάθε χρόνο μετά το σχολείο έχουν μία βοήθεια από το κοινωνικό φροντιστήριο, όχι μόνο για να περάσουν στην επόμενη τάξη, αλλά και για να τους δοθεί η ευκαιρία, ισότιμα με τα άλλα παιδιά για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Χθες το βράδυ στο Aigialeiapress μίλησε τόσο η κα Γκουλεμάνη εκ μέρος των καθηγητών, οι οποίοι είναι άνεργοι και αφιλόκερδος προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, τα προηγούμενα χρόνια. Όπως είπε στην Ιωάννα Δημουλά, το μόνο που ζητάνε είναι ένα ( οικονομικό ερέθισμα )για να συνεχίσουν να επιτελούν αυτό το λειτούργημα, που δεν είναι άλλο από την βοήθεια προς τα παιδιά στα μαθήματα που έχουν ανάγκη.

Ο κος Παπαβραμόπουλος συντονιστής του φροντιστηρίου, είπε πως αυτό το όνειρο, να μπορεί δηλαδή να βοηθήσει τα παιδιά των οικογενειών, που λόγω των συνθηκών είναι αδύνατο να ανταποκριθούν σε ένα επιπλέον δυσβάσταχτο κόστος, όπως είναι αυτό του φροντιστηρίου, θα το φέρει εις πέρας. Τόνισε μάλιστα πως ακόμα και αν χρειαστεί να διδάσκει μόνος του, μαθηματικά που είναι η ειδικότητα του, θα το κάνει, γιατί πρωταρχικός σκοπός κάθε υγιούς πολιτείας, είναι η παιδεία.

Τέλος, ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος επί των οικονομικών κος Παπαγιαννακόπουλος, είπε πως θα διαβιβάσει το αίτημα του κοινωνικού φροντιστηρίου προς τις αρμόδιες αρχές!!

Ευχή όλων να συνεχίσει το έργο του το κοινωνικό φροντιστήριο!! Τέτοιες ιδέες πρέπει να επικροτούνται και να στηρίζονται αναλόγως, από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή και την Πολιτεία γενικότερα!!

Της Ιωάννας Δημουλά