Άγγελος Τσιγκρής: “Πλήγμα για την Αχαΐα η κάθετη πτώση στην παραγωγή της σταφίδας…”

0
2282

Με αφορμή την κάθετη μείωση της φετινής παραγωγής σταφίδας στην Αχαΐα, ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κάθετη μείωση παρουσιάζει η φετινή σοδειά σταφίδας στην Αιγιάλεια και ολόκληρη την Αχαΐα, καθώς το προϊόν δέχθηκε πολλαπλά πλήγματα από τα καιρικά φαινόμενα. 

 

Οι σταφιδοπαραγωγοί μιλούν για μείωση, που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει ακόμα και το 70%, σε σχέση με πέρυσι. Όλα αυτά, ενώ το κόστος παραγωγής έχει εκτιναχθεί στα ύψη, με τις αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα, στα καύσιμα, τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών και την ταυτόχρονη μείωση των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ. 

Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, ο πρωτογενής τομέας αποτελεί ασφαλή διέξοδο για τη χώρα, με την αύξηση του παραγόμενου πλούτου και της απασχόλησης. 

Αναγκαία προϋπόθεση, ωστόσο, είναι η ύπαρξη ολοκληρωμένου σχεδίου για την αγροτική παραγωγή και την ανάπτυξη, καθώς και η συμμετοχή και αξιοποίηση δημιουργικών ανθρώπων για την επίτευξη των στόχων που τίθενται. 

Η αύξηση της παραγωγικότητας του πρωτογενούς τομέα και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των αγροτικών προϊόντων, αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για να καταστούν βιώσιμες οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις στην πατρίδα μας…»._

____________________

Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει διατελέσει εκπρόσωποςτης Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

[the_ad id=”46704″]